Glutenfri

Potetkaker/lomper glutenfri

Potetkakene smakte like gode som da jeg var liten og stod rundt steiketakken til Marta ,en helt fantastisk reservebestemor jeg hadde da jeg voks opp. Det er vel hennes, min farmor og ikke minst Ingrid Espelid som har fått meg genuint internert i mat og matlaging.

 


Glutenfrie produkter kan være ganske vanskelig å kjevle ut, derfor bruker jeg et gammelt kromkakejern å presser de utover.

 


Det kan være lurt å tre en plastpose på hver del, da slipper man at jernet blir klisset av deigen og kakene løsner lett. Om man i tillegg smøre med olje er det bare å snu jernet og kaken faller ut.

 


Jeg kyter plastposen slik at den blir glatt på innsiden av jernet.

 

Deigen er laget med:

5 kokte poteter

2 ss fiberhusk

1 ts salt

1 dl vann

Knus/mos potetene i en food processor eller en kjøkkenmaskin. Ha resten av ingrediensene i de knuste potetene og elt alt godt sammen. La deigen hvile seg i rudnt 10 minutter før den brukes. 

Legg en klump deig i jernet og klem hardt til. Har du ikke et gammeldags kromkakejern så kan du bruke to bakepair som er smurt med fett og bruke kjevle å trykke de utover. Så kan man bruke en tallerken å trykke de ut. Ta bort overflødig deig og ha potetkaken på en panne uten smør.


Det kan være lurt å snu kakene et par ganger.Det ble 8 kaker og.....


og en søt liten endekake :-)
 


 

 

Matbloggtoppen

Britt`s beste glutenfrie sommer kake

   

Britt Anita Gjedtjernet Østbergegen oppskrift.  

Nydelig god og enkel pai å lage. Jeg brukte Toro sitt lyse mel, og dobbel porsjon. Og jeg valgte å ha blåbær og bringebær i tillegg til jordbær.

Paibunn:
1,5 dl jyttemel
75 g smør
1 ss sukker
1-2 ss vann
Røres sammen i kjøkkenmaskin, og trykkes ut i ei smurt paiform. Stekes ca 15 min på 200-220 grader. Avkjøles.
Fyll:
Vaniljekrem
2 bananer deles og legges oppå vaniljekremen.
Legg tett i tett med jordbær delt i 2. (ca 1 kurv)
Lag gele med 2,5 dl vann og hell over.
La den stå kjølig til geleen er stivnet.

egen oppskrift  

Nydelig god og enkel pai å lage. Jeg brukte Toro sitt lyse mel, og dobbel porsjon. Og jeg valgte å ha blåbær og bringebær i tillegg til jordbær.
Jeg fant ikke paiformen, derfor brukte jeg en ildfast for i stede. 

Matbloggtoppen

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits