Gjærbakst diverse

Pizzasnurrer



6 dl hvetemel (oppskrift med glutenfritt mel finner du lenger nede på siden)

1 ½ dl sammalt hvete, grov

1 ts salt

½ pk tørrgjær

3 dl lunkent vann

2 ss olje

Bland alt det tørre i en bolle og varm væsken til 37 grader (kroppstemperatur) og bland alt godt sammen. Mange lager deigen for hard og da blir den ikke så luftig og fin. Man kan gjøre en test på deigen mens den fortsatt virker litt bløt og klissete.

Da strør jeg litt mel på deigen og kjenner hvordan den da virker, er den fortsatt for klissete der jeg tok på melet, bruker jeg mer mel, om den da virker passe, setter jeg den til heving på et lunt sted med et tørkle over. Den må heve til den nesten når dobbel høyde. Kjevl den da ut som om man skal lage kanelboller (kanel i svingene som jeg kaller det for), som en avlang deig og ha fyllet på. Rull deigen sammen og skjær den opp i snurrer og la de stå til heving igjen til de har hevet seg igjen. Ha ovnen på rundt 220 grader og steik pizzasnurrene i rundt 20 minutter midt i ovnen.

Fyll:

1 beger cottage cheese

1 rød chili

Ca. 3 ss med marinerte soltørkede tomater (glass i olje) eller rundt 15 soltørkede tomater som hakkes

1 ts timian

1 ts oregano

2 ts basilikum (har man pizzakrydder, kan man bytte dette ut med de andre krydderne)

1 dl pinjekjerne eller hakkede nøtter

2 dl raspet hvitost

Pizzasnurrene på bildet er laget på denne måten som vist over, men ønsker man, kan gjerne ha i for eksempel steikt kjøttdeig eller annet som er vanlig eller som man ønsker å ha i.

 Se under  på fyllet jeg hadde i dei glutenfrie snurrene, det likte jeg enda bedre en det over. :-)



 Glutenfrie pizzasnurrer

Disse ble vanvittig gode!

Deig:

1 pakke Toro sitt havrebrødmel

1 dl fiberhusk

2 dl glutenfrie havregryn

1dl rapsolje

Ca. 5. 5 dl vann

1 ts salt

½ pk tørrgjær

Bland alt det tørre sammen og varm vann og olje til rundt 37 - 40 g og bland deigen godt sammen.

Bruk et bakepapir med olje på og ta halve deigen på papiret og et papir med olje oppå. Bruk kjevle eller en stor flaske med vann til å trykke deigen ut slik at den er fordelt utover. Ha på fyllet og rull sammen som når man lager skillingsboller, og del i biter og sett de på brett til heving. (Glutenfri deig blir bare hevet en gang).

Fyll:

200 g kjøttdeig

1 chili

1 løk

1 bit ingefær

100 g soltørkede tomater.

Ca. 1 dl ketchup og litt vann så den blir litt flytende.

Rens grønnsakene og del disse i forholdsvis små biter og steik de på pannen sammen med kjøttdeigen. Ha på ketchupen og vannet og la det få koke sammen et par minutter før man har fyllet på deigen.

Når pizzasnurrene er ferdig hevet, steikes de på 220 grader i rundt 15 minutter.

Se også hvordan fyllet på de vanlige pizzasnurrene er laget, som et annet alternativ.

http://morsmiddag.blogg.no/1365707819_glutenfrie_pizzasnurr.html 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits