hits

Garnityr, Matpynt

Salat med vaktelegg og ørrret

Her kommer et lite tips til dere som skal ha komfirmasjon eller andre festligheter. Vaktler er små fugler som legger utrolig små søte egg, de smaker omtrent det samme som vanlige egg. Eggene er litt kostbare men skal man ha det lille ekstra er dette virkelig noe å tenke på. I dag har jeg bare brukt de i en salat som var rester etter tacoen. Men det er fint å dandere vaktellegg om det er på et fat til koldtbor eller i en salat eller en forrett osv. Jeg legger ved noen bilde jeg fikk av Katerina Jerjomiceva som solgte meg eggene, du kan også gå inn på facebook siden hennes å få enda mer inspirasjon HER.

Jeg valgte å ha noen egg med litt skall på siden jeg syne skallene er veldig dekorative.

                                                             

 

Bilde fra Katerina Jerjomiceva

Bilde fra Katerina JerjomicevaBilde fra Katerina JerjomicevaBilde fra Katerina JerjomicevaBilde fra Katerina JerjomicevaBilde fra Katerina JerjomicevaBilde fra Katerina Jerjomiceva

 

                                              

#Koldtbord  #komfirmasjon #vaktler #vaktelegg #middag #middagstips #Forrett #Morsmiddag #glutenfri #glutenfritt #melkefritt #latosefri #blogg #Matblogg

Verdens største blyantspisser

God morgen verden! 

                                                                   Det kommer stadig støtt noe nytt kjøkkenutstyr som er «kjekt å ha» Emoji 

Denne gangen er det en svær «blyantspisser som kan skrelle gulerøtter og andre grønnsaker slik at man kan lage blomster osv. som garnityr. En gulerot blomst med en liten bit med squash i.  

Blomst av gulerot  med en liten bit med squash i.Persillerot med skall

  

  

Persillerot med skall. Bukett med persillerot og gulerot blomster 

  

Bukett med persillerot og gulerot blomster   

På baksiden er det også skreller, ganske gøy ja!!! Emoji

Jeg har fantastiske kollegaer

 

Tenk så utrolig heldig jeg er som har utrolig fantastiske, kreative kolegaer, det er virkelig en stor gave.TUSEN TAKK alle sammen som gjør livet mitt rikere.

 

Denne gangen er det en ung kollega Tiril Celina Haugen som gleder meg med fantastisk eple kreasjon. Se på dette, hun har lovet meg å vise meg hvordan hun gjør det en gang, kanskje jeg kan lokke henne til å lage en liten videosnutt ;-)'

Er det ikke flott? Det er merkelig at noen bilder snur seg selv, ja, ja dette er dagens trim. Legg hode til siden og trekk motsatt arm nedover og strekk, gjenta på andre siden. Gjør dette noen ganger. og nå kan du ta  venstre arm å legger den over bryste, deretter høyre arm så klemmer du til. Du har akkurat fått dagens klem :-) Ha din en nydelig fin dag!

Matbloggtoppen

Garnityr (pynt til fat på feks. koltdbord)

Det er så kjekt å få ønsker om hva dere vil jeg skal legge ut på bloggen. Denne gangen er det en flott dame som heter Tone som skal lage koldtbord til sin kjære mann som er 50 år, og hun var rådvill på hvordan man pynter fatene. Derfor kommer jeg med noen veldig enkle tips, så kan jeg legge ut flere etter hvert som det passer slik.

 

 Her har jeg skrelt en tomat og surret den samen til en rose, og skjært agurken opp med ostehøvel(se bilde lenger nede på siden).

 

 Det er en fordel å bruke en så stor tomat som mulig, da blir rosen finest. Begynn med å skjære ut stilken på tomaten.

 

 Det kan være en fordel å begynne å skjære der du har fjernet stilken. Bruk en liten skarp kniv og skrell hele tomaten så skallet blir en remse.

 

 Surr skallet sammen og brett den litt ut i den øverste delen.

 

 

 Det er ingen ende for hvordan man kan pynte,det er KUN fantasien som begrenser oss. Her har jeg skjært opp agurk med ostehøvel, og lagt de pent etter hverandre og så har jeg brukt litt gressløk. Enkelt og pent, og ingen tusenkunst.

 

 Her begynner jeg å skjære opp agurken på langs.

 

 Når jeg har skjært den helt ned, så krøller jeg de litt sammen som vist over.

 

 Når vi skal lage pynt som skal stå, kan det være en fordel å skjære av bunnen på den frukten eller grønnsaken en vil bruke, da står den stødig.

 

 Bruk en skarp kniv med spiss og lag snitt som ligner hoggtenner. Stikk kniven helt inn til midten av frukten eller grønnsaken en deler.Snitt hele veien rundt. Dette kan man gjøre dagen i forveien, men ha det godt innpakket i plast gjerne med litt vann og oppbevar i kjøleskapet.

 

 Her har jeg delt agurken så det er blitt to forskjellige høyder på agurken.

 

 Så kan man kombinere alt etter hvilke mat man skal ha. Her har jeg delt en paprika, den har jeg bare delt litt ujevnt. Som dere ser så bruker jeg frøene i paprikaen som en del av dekorasjonen. Salat er alltid greit å ha på de aller fleste fat, men ikke legg den på før samme dagen maten skal brukes, ellers vil den visne.

 

 Physalis(gule med blad rundt) er svært dekorativt både til koldtbord og desserter. Hvorfor ikke bruke det man har i hagen, gressløk blomster er bare nydelig og vært dekorative

Hirsesalat med fetaost 

 

 Her er det skiver agurk som er delt i to, og lagt mot hverandre. En Cherrytomat er delt  to og lagt i midten av agurkskivene og litt gressløk til følehorn. Søtt synes jeg J

 

 Her har jeg satt sammen appelsin, sitron og agurk, med en grillpinne i midten slik at de skal holde sammen.

 Her har jeg satt sammen appelsin, sitron og lime, med en grillpinne i midten slik at de skal holde sammen. Passe perfekt stil sjømat.

 

 Hvorfor ikke bruke bær, det er du som bestemmer hva du synest er pent. Jordbæret er delt i to og snittet nesten helt inn. Dette kan også gjøres med hele bær,

 

Hele jordbær og en kvast basilikum

 

Dette er en noe mer krevende variant. Det er aspik glasert laks og grønnsaker som først er ovnsstekt.

Noe så enkelt som oppskåret rødløk!

Maten kan være dekorativ nok i seg selv! Tapas 

Matbloggtoppen

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen