Dressinger

Chilimajones

1/2 pakke majones eller tilsvarende hjemmelaget (oppskrift HER 1/2 kinahvitløk eller 2 fedd 1/2 chili 1 -2 ts lime eller sitron Salt Ha majones i en skål, rens og del hvitløken,og chilien...

Persillerotkrem:/dressing

  4-5 ss rømme eller soyayoghurt  Fin raspet persillerot Ca. 1 1/2 - 2 cm 1 ss tørket eller helst fersk findelt persille (jeg brukte tørket siden jeg ikke hadde fersk) 1 båt med lime ...

Tomatpesto

1-2 fedd hvitløk5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.(*1.Se under)1 pakke soltørkede tomater75 g parmesanost i dag sløyfet jeg osten(*2. se under) 1,5 dl eller mer med...

Hjemmelaget majones

Majones er utrolig godt, og hjemmelaget er enda bedreHjemmelaget majoneser enkelt å lage, men nå er det nå en gang slik at alt er enkelt når man har gjort det noen ganger :-). Og jeg kan love deg a...

Aioli med chili

Dette er en enkle og veldig god dressing om man liker litt avspark i smaken :-). Den er også svært enkel å lage og passer til både kjøtt, fisk, fugl og sjømat. 1 pakke ekte majones 1/2 kina hvitl...

Koriander dressing.

  Rømme eller lignede (tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke soya yoghurt) Masse fersk koriander Lime eller sitron Salt og pepper Finhakk korianderen og ha den i rømmen sammen med p...

Guacamole

En enkle måte å lage Guacamole på. Guacamole 1 moden avocado 2 fedd hvitløk 1 ss majones 1 ss rømme (Det er ikke vanlig å bruke, så det kan kuttes ut om man ikke tåler melkeprodukter, erstatt ...

Hjemmelaget remulade

Utrolig godt og enkelt å lage. 2 eggeplommer1 ss vineddik2-3 ts kapers1 ts estragon1 ss (ca. 4-5 skiver) sylteagurk2 ts sennep 2 dl rapsoljeLitt salt og pepper Det viktigste av alt når man skal la...

Korianderdressing:

Ca. 2ss rømme Ca. 1ss majones Ca. ½ ts tørket koriander (siden det var lite smak på den ferske korianderen jeg hadde) 1 liten potte koriander Saften av 1 båt med lime Salt og pepper Finhakk ...

Karridressing

Liker du karri, DA bør du forsøke denne karridressingen. 1 pakke eller tilsvarende med hjemmelaget majones 4 biter med sylteagurk 1 bit ingefær ca. 10 g (smak deg frem, siden ingefær er veldig...

Tomatpesto

1-2 fedd hvitløk 5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.(*1.Se under)1 pakke soltørkede tomater75 g parmesanost (*2. se under) PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten,...

Chili dressing

Dressing:2 dl tyrkisk yoghurt1 fedd hvitløk2 vårløk½ rød chiliLitt fersk basilikum (kan sløyfes)Litt saltJeg renset og delte vårløken. Deretter renset jeg chili og hvitløk, og presset begge deler g...

Guacamole

1 moden avocado 1-2 fedd hvitløk 1 ss majones (1 ss rømme om man tåler melkeprodukter, jeg brukte det mye før, men nå har jeg kuttet det ut siden jeg bør holde meg mest mulig borte fra mel...

Tzatziki

// '); // ]]>  3 dl yoghurt naturell eventuelt laktosefri (tåler man ikke melkeprodukter kan man kjøpe erstatning yoghurt eller rømme erstatning man får kjøpt på butikker med litt st...

Dressing til feks. skalldyr, tapas og til brød

// '); // ]]> Dressing til feks. skalldyr, tapas og til brød Denne dressingen kan selvfølgelig lages med hjemmelaget majones . Det smakte meg udmerket. 1 pakke ekte majones½ chili2 eller fle...

Persilledressing

// '); // ]]> 1 boks rømme (tåler man ikke melkeprodukter, kan man bruke soyayoghurt)1 bunt persille som finhakkes2 ts lime1 hvitløk (det er gjerne litt mye for noen, så da kan man redusere ti...

Aioli

// '); // ]]>   Skal en lage skikkelig aioli, må en lage den fra bunnen av med egg og olje (altså lage sin egen majones). Men dette synes jeg gjerne ikke er nødvendig, siden majonesen vi...

Hjemmelaget pesto

// '); // ]]> Pesto 1-2 fedd hvitløk 5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (*1.Se under) 1 potte basilikum 75 g parmesan (*2. se under) PS: Det står gje...

Dressing som smeller

// '); // ]]> Til ca. 4 personer ½ pakke majones½-1 chili (og det er her man bestemmer hvor mye det skal smelle)½-1 kinahvitløk (den som ikke er i fedd)1 limebåtCa.1 ts salt1 ts dill (dill p...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits