hits

Blogg

Fårikål testing av Crock-pot

Reklame | ACRETO AB Crock-pot

Det hender jeg takker ja til å teste ut produkter, og denne Crock_pot kunne jeg rett og slett ikke motså

Det hender jeg takker ja til å teste ut produkter, og denne kunne jeg rett og slett ikke motstå. Jeg må innrømme at jeg var litt spent på hvordan dette skulle gå, og lurte veldig på hva jeg skulle begynne med å lage. Valget falt på fårikål, for hva kan vel gå galt med slike gode ingredienser. I motsetning til andre lignende produkter kan denne også brukes til å forsteike ting, og å holde maten varm om man trenger det. Jeg var redd at dette bare enda en ting som fyller opp i kjøkkenskapet mitt, men jeg er allerede betatt. 

Jeg måtte lese bruksanvisningen og se på you tube før jeg turte å sette i gang, men selv om denne har mange funksjoner var den veldig enkel å bruke. Rett og slett bare å sette lokket skikkelig på, trykke start og på den knappensom viste hva jeg skulle tilbered

Her er alle funksjonene

Det er et lite lokk på lokket, der skal dampen komme ut, den er løs selv om den er på lukket. Jeg ringte produsenten for å høre om dette var riktig, og en hyggelig dame fortalte at det var det. Vær veldig forsiktig når du åpner denne ventilen før du åpner selve lokket. Det kommer ekstrem varm damp ut, og man kan brenner seg på dampen. Når trykket er ute kan du åpne selve lokket forsiktig, husk å ta lokket fra deg så du ikke får dampen på deg. 

 Her er ventilen åpen

Her er den lukket, og slik skal den være for å få trykk under koking

Slik ser den ut nedi, uten pannen

Slik ser pannen ut, den settes bare rett ned i maskinen.

Da ser det slik ut.

 

Jeg valgte å begynne med langtidskoking, men det trenger ikke du gjøre for man kan sette den rett på kjøtt. Det er spennende å se om smaken ble annerledes når de fikk brukt lang tid på å bli ferdig. Fordelen med denne maskinen er at den ikke koker over, det blir ikke søl, og man kan i følge produsenten gå fra den. Dette er jo supert for familier som har mange jern i ilden og kan lage maten til og la den stå til man f.eks.. er kommet hjem fra trening eller lignede.

I morgen tenkte jeg å forsøke meg på hurtigkoking av høns, så følg med på dette eksperimentet

I følge oppskriftene kan man koke bla. Langkornet ris på 10 minutter, jeg gleder meg å forsøke alle funksjonene. 

Det som helt klart også er et pluss med denne typen matlaging er at vitaminer og mineraler damper ikke bort som når man koker på vanlig måte.

Til 3-4 personer (4 vanlige porsjoner)

Jeg brukte 1 kg ferskt fårekjøtt

1 liter vann

 3 ss salt (er du ikke glad i at maten er salt reduserer du denne mengden til omtrent det halve)

 1 sylinder med hel pepper, dvs. rundt 1 ss  (jeg er ikke så glad i pepper, så derfor har jeg pepper i en egen beholder, men det er selvsagt ikke nødvendig)

1 kålhode

Jeg rørte salte ut i vannet først slik at salte ikke ble liggende på bunnen av panne, det vil muligens ødelegge teflonlaget. La alt som vanlig i pannen, dvs. lagvis.

Her er lokket skrudd riktig på, og lpkket er låst i pannen

Satte den på lav temperatur, og der stod den nesten tre timer. Da måtte jeg se hvordan kjøtte og kålen var. Kjøtte begynte å bli ferdig, og det samme var kålen, hadde fårikålen fått stått tiden ut, altså fire timer hadde den vært perfekt kokt.  Men jeg hadde invitert naboen på middag, for fårikål er mat man må spise sammen med andre. Hun skulle komme mindre en 1/2 time seinere, så da var det bare å avslutte det lave programmet, og fyre opp på høy temperatur og kjøtt i rundt 30 minutter, og maten var ferdig. 

For et kjøtt, det ble helt perfekt, og kålen var fortsatt hel men helt ferdig. Dette kommer jeg uten tvil til å gjøre flere ganger.

HER er siden deres der du kan få enda mer inspirasjon.

Her  står mer om instilling osv.

#crockpot #testing #moderne #trykkoker #fårikål #middag #morsmiddag #Enkelt #lett #middags #tips #glutenfritt #melkefri #laktosefri #naturlig #Hjemmelaget #slow #cooking #blogg #bloggtopp

Jeg ble skutt på mitt eget kjøkken!!

Det er nå mangt man skal være med på her i livet.Ikke middag på meg i dag. Jeg som er så mye på kjøkkenet har behov for å ha det trivelig der, derfor bestemte jeg meg for å ta kostnaden med å få lagt nytt gulv.  Og jeg fikk lånt meg en spikerpistol for å få listene pent på plass. Hvordan jeg klarte det er uvisst, men plutselig stod det en spiker i tommeltotten.  Jeg fikk først time til lege, men hun sendte meg rett på legevakten. Der ble jeg møtte med hyggelige folk som syntes det var litt morsomt. Med stivkrampesprøyte og penselinkur blir jeg nok fort bra igjen,  og tross alt kunne det vært mye verre.


Før og etter bilde :-) Ble fint og lyst!

Her er den stakkars tommelen min, surret godt inn :-)

 

I disse baketider

I disse tider der man gjerne baker, vasker, kjøper gaver og er super sosial, så kan det kanskje være godt å bare få en 2pitte liten" time out og mind.
Jeg skreiv i går at det burde være så lett å lage havreflarn at en sjimpanse med et øye kunne lage de, jeg kan røpe at det er fra denne herlige videoen. Når jeg ser på den blir jeg godt humør. Ha en nydelig førjulstid, og husk at julen kommer uansett om du er ferdig eller ikke. 
 
 


 

Jeg er en dyslektisk logger, eller er det blogger? hm

Denne gangen blir det ikke mat for magen, men forhåpentligvis noe å tygge på. Jeg har blogget siden 2011, da var det min datter som plutselig hadde laget en blogg til meg, og jeg som ikke kan skrive uææææææææ.  Skrekkslagen, men tøff i tryne satte jeg meg likevel ned å begynte å skrive.  Jeg som virkelig HATER å skrive, lese også forresten. Men jeg elsker å lage mat, og jeg har et stort ønske om å gjøre en forskjell, og  gjerne kunne vise hvor lett man egentlig kan lage mat uten de store greiene. 

 I mange år løpte jeg ned til min kjære tidligere nabo Aksel (han er en pensjonert lærer som vant tittelen som årets lærer) for at han skulle hjelpe meg å rette før jeg la det ut på bloggen.  Jeg var der faktisk så mye, at en veldig nysgjerrig nabo (tittende bak gardinen, og fikk med seg alt, utenom sannheten da), mente at vi hadde nok et forhold he he. Jo det har vi og, vi er fantastisk gode venner, og ikke for å glemme hans nydelige kjære Bjørg som er hans samboer. Hun var like blid og tålmodig uansett når jeg kom rennende for at Aksel skulle hjelpe meg å rette blogg innlegget. Å når han ikke var hjemme, var det min datter som ble nedringt, kunne heller ikke hun så måtte jeg fortsette min leiting etter noen som kunne rette for meg....

Som dere sikkert forstår, kunne ikke dette fortsette, det ble alt for slitsomt og alt for vanskelig og plagsomt. Jeg måtte bare gi F... som Per Fuglelid sa det så treffende godt, "og det er godt nok". Så jeg har rett og slett kastet meg ut i det med hele meg. Og  jeg må virkelig bare si at for det meste har jeg ikke fått mye pes, men noen er det alltid.  Og selv om man ikke vil la seg påvirke av det kan det egentlig være sårende likevel.  Jeg kan jo ikke noe for det, ingen ler av en uten arm, eller er blind, så hvorfor skal mitt handicap kunne harseleres med?

"Herlighet kan du ikke bare bruke stavekontroll da?! er en vanlig kommentar! Jo jeg bruker den, men jeg ser dessverre ikke hvor alle bokstavene står i ordet, så jeg leser det jeg tror det er. Googel er min beste venn, men dessverre har den også dysleksi, så da så er jeg vel like langt he he. Jeg har en god porsjon selvironi, og tåler en spøk, og ler også av mine feil. Men jeg er nok dessverre ikke laget av stein, og det er nok heller ikke andre som har lese og skrivevansker, og dermed et skjult handicap. Jeg og andre med denne utfordringer kjemper en kamp hver dag, med å få med seg tekst, med å skrive.

Så kjære alle der ute i den vide verden, jeg vet at jeg ikke skal ta det personlig (selv om jeg gjør det noen ganger likevel). Jeg er så heldig å ha gått på Unique Minde kurs (Nysgjerrig  trykk HER), og har klart å jobbe bort mye av min angst og frykt for dysleksien, og da forsvinner også mye av mine skrivefeil. For er man livrett for å dumme seg ut blir man ikke bedre, heller tvert i mot. Men mange er dessverre ikke så heldig som meg, så vær så snill å tenk deg om neste gang du kommentere noen eller harseler med hva andre har skrevet, de kan være akkurat  det som tippe noen utfor kanten. 

                                            

 

 

 

DISC analyse

Sponset innlegg.

Det hender det detter inn noen tilbud om å gjøre,få eller teste diverse  produkter, og for det meste takker jeg nei. Men her klarte ikke nysgjerrigheten å styre seg, så jeg takket ja takk til å ta testen hos DISC analyse.Klikk HER for å lese mer

 

e836435e

Det å blir testet på hvilke personlighetstype man er, synes jeg kun er spenene, for jeg elsker i grunne å analysere andre, men hvordan er egentlig jeg, har jeg selvinnsikt? Det er vel spørsmål alle burde spørre seg om når det gjelder i forhold til jobb og relasjoner både på jobb og privat. Men spesielt når det gjelder jobb kan dette være ekstremt nyttig kunnskap både for deg og for de som ansetter deg. 

Tenk å være bevist om man kan samarbeide, jobbe sammen med andre, ha kontroll, er fleksibel, liker praktisk eller teoretisk arbeid osv. osv. Herlighet, det viser både deg og en eventuelt sjef hvem du  er og om dette er jobben for deg, eller du burde se etter andre typer arbeid. Vi tilbringer så mye tid på jobb at da bør man trives og glede seg til å gå på jobb hver dag :-) 

Personligheten vår er ikke mye å gjøre med, men det er klart at uansett hvilke type man er er det alltid både positive og ikke så gode sider, men om man er bevist hva som er vår sterke side ved vår personlighet, kan man fremheve det, og være bevist på de områdene det kan være utfordringer. Dette har DISC sin analyse på en veldig bra måte vist gjennom testen sin, ganske finurlig egentlig.

                                     

? Dominans (D) ? karakteriserer mennesker som er åpenhjertige, bestemt og målrettet.

? Innflytelse (I) ? karakteriserer folk som er sosiale, kommunikative og teambyggere.

? Stabilitet (S) ? karakteriserer folk som er rolige, lojale og lagspillere.

? Konformitets (C) ? karakteriserer folk som er strukturert, grundig og profesjonelle

Hvilke personlighetstype tror du jeg er? Eller like så viktig, hvilke personlighetstype er du? 

Testen består av mange emne, når man svarer på de 28 spørmålene som testen består av får man et klart svar på utrolig mange viktige spørsmål som:

*Hva er naturlig for deg

*Dette motiverer deg

* Slik organiserer og planlegger du

*Slik tar du avgjørelser

*Slik kommuniserer du med andre

* Konsekvensen av hvordan du kommuniserer på (og den var så "Spot on" at jeg må dele he he)

-Tenk på hvordan du fordeler tiden mellom arbeid og sosial omgang

-Husk bare at ikke alle nødvendigvis har samme humoristiske sans som deg

-Husk at selv du har rett til å si nei av og til

-Prøv å ikke bli irritert på kollegaer som vil gjøre en oppgave på sin egen måte

*informasjon til din leder

*Slik kan du øke din effektivitet 

*Slik forholder du deg til utfordringer

Det er rett og slett fascinerende lesning, og DISC testen burde alle arbeidsgivere gitt til sine ansatte, da tror jeg mangt et arbeidsmiljø hadde blitt bedre og mer effektivt. Er du nysgjerrig så spander på deg denne testen det kan lønne seg på sikt. 

 

Ny glutenfri kokebok, " Cøliakifruens glutenfrie favoritter"

Verden er nokså artig, med tilfeldigheter hvem man møter på sin ferd i livet.For mang, mange år siden drev jeg  et bakeri/serveringsted som laget mat til mennesker blant annet med allergier, diabetes  og Cøliaki. Og der kom det en ung dame trippende og ville ha jobb hos meg,  og det fikk hun. Nå kan jeg ikke huske alle detaljer, men jeg mener å huske at hun på det tidspunktet fikk vite at hun hadde cøliaki.  Og nå har hun  og mannen jammen meg laget en kokebok , for ei dame. Kokeboken er utrolig flott, med masse mat man gjerne ikke får tak i når man ikke tåler gluten. Wenche Elisabeth har skrevet boken på en utrolig tilforlatelig måte, så man blir glad bare av å lese i den. Jeg gleder meg å forsøke oppskriftene, en etter en.

Om du ønsker å bestille boken kan du gå inn på HER  

I fyr og flammeMan har alltid noe man liker bedre en andre ting, feks. elsker jeg lakris, lakrisbåter og Nero sjokolade.  

Det hender jeg gjør andre ting en å spise og løpe halvmaraton he he, og det jeg da synes er helt herlig er å få være ute å brenne bål. heldige meg har en hel liten familie som vil bli med, og det er Margrethe, Mia og Theodor (pappaen Ole var på jobb).Dette er på Smøråsfjellet, et nydelig område som er opparbeidet og tilrettelagt av en fantastisk gjeng med pesnjonister som har gjort alt på dugnad.De er laget veier, stier, bålplass og at på til tørr ved og mye mer.

Jeg trenger vel ikke si så mye mer siden bildene taler for seg selv :-) 

GOD HELG!


 

WAW, over 1000 lesere i går, hva skjer?

Bloggverden kommer jeg neppe til å kunne forstå, men i går hadde jeg faktisk 1026 Norske lesere og 1335 klikk, Jeg kan ikke annet en å si tusen tak  til alle som har vært innom. jeg er overveldet og glad!

Tredje plass i Bergen

Og 5 plass på toppblogg over 40 år :-)
 

 

Godt nytt år!

Jeg ønsker alle et hjertevarmt år, der vi handler ut i fra hjerte men også har hjernen med  ;-)  


Bilde er lånt fra nette, synes det var utrolig fint!      

Ønsker alle en god jul med glede


Jeg vil ønske alle en riktig god jul og takk for at dere titter innom bloggen min <3

Når man også baker i magen! (kakemenn) 2015

Denne kakemanns deigen(oppskrift finner du HER) er etter samme oppskrift som vi brukte da jeg var liten, så den har lang tradisjon i min familie. Jeg må innrømme at det ikke blir hvert år jeg lager den, det er jo litt fristende å smake på og det kan jeg jo ikke gjøre :-) Men når jeg får to bakere på besøk er jo saken en helt annen, da blir det jo reine julekvelden her.


Deigen kan spises før den er steikt også den, det er de skjønt enige om Theodor og Mia.

Tenk så heldig jeg er så får disse to sprell levende glade barna på besøk, det er virkelig noe som fyller energi i kroppen.


Theodor er dypt konsentrert og han har virkelig teken på kjevlingen, noe som er ganske imponerende så ung som han er.


Mia trenger fortsatt litt hjelp, men jammen er den damen bestemt  og selvstendig på hva hun vil få til, så neste år tenker jeg hun klarer dette selv også :-)


Klassebamsen Thomas var også med på kakebakingen, men han tok det litt mer med ro en de andre ;-)


Ikke rart ungene er flinke når de har så flinke og kloke foreldre 


Her blir  både mennesker og dyr skapt!
Så skal kakene males, da er det godt man har kunstneriske og skapende evner.


Mia i full konsentrasjon 


En fornøyd jente som har pynt både her og der :-)


Skal tro om ikke grønt er fint å ha på kake mener Theodor :-)


Og det ble jo riktig så flott, og har dere sett hvor nydelige øyner den gutten har. Han blir nok en storbedårer.

Tusen takk til Margrethe, Theodor og Mia for en herlig dag 

Jeg er utfordret !

Til daglig går man gjerne ikke rundt å tenker på hvilke ting her i livet som gjør at man er heldig. Jeg må innrømme at det gjør jeg nok stadig vekk, faktisk nesten hver eneste dag. For meg betyr de nære ting uendelig mye, så når jeg fikk utfordringen av Vanja, så ble jeg ikke stiv av skrekk akkurat.

Her er ti ting jeg er veldig takknemlig for:

1    .
Alle som har barn vil vel si at de er utrolig takknemlig for de. Jeg er herved veldig normal ;-) Barna mine har vokst opp til å bli selvstendige, flinke og ematiske  mennesker, og det er vel nesten ikke noe selvfølge.

2. Min far overlevde denne gangen også.

3. Det å ha venner som er ved min side både når det er vonde og gode dager, er en av de tingerne jeg setter uendelig pris på.

4. Jeg har en fin pusekatt som er veldig mye selskap i. 
He he et nydelig bilde


5. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg klarer å stå i min egen kraft (tørre å være meg selv, og ta mine egne avgjørelser)

6. Det at jeg har kommet så langt i den prosessen har nok teknikkene jeg læret på Uniqe mind kursene mye av æren for. Tirsdag er det gratis foredrag om kurset i Bergen om noen ble nysgjerrig.

7. Jeg har et godt hjem som jeg trives i.

8. Jeg har veldig greie naboer, som også passer på pusen min når jeg ikke er hjemme.

9. Jeg er heldig som har min sterke intuisjon, og  er sensitiv og kan være til hjelp for mennesker som trenger støtte.

10. Jeg har alle sansene i orden, jeg kan nyte god mat og drikke, oppleve guds frie natur, lytte til musikk, danse, le, gråte om jeg må det :-) 11. Jeg plusser på en ting til og det er dere utrolige lesere av bloggen min, dere skal vite at jeg er overveldet over at så mange synes det jeg gjør er så ok at de er inne her og leser. <3

Jeg utfordrer herved:

1. Lisbeth Pedersen. Veskeklatten

2. Spis og spar blogg

3. Mariann Sæther Tokle, Lilla sjel blogg

4. Siv Margrethe I gode og onde dager blogg

Tusen takk Vanja Inne ute ferdig blogg

 

Ny dør til katten

Jeg kjenner jeg er litt "mat lei" og derfor legger jeg ut bilder av en meget skeptisk katt som har fått ny kattedør. Jenny Dyp er 8 år og har aldri sett noe lignede, og jeg var meget spent på om jeg klarte å få henne til å bruke katteluken, men man skal ikke skue katten på alderen nei!!. Jeg viste henne noen ganger at hun kunne gå igjennom luken, og nå går hun ut og inn som hun selv vil, flinke pusen min.


HÆ!!! Hva er dette for noe, hull i døren???

 


Og jeg kan se ut, SKUMMELT altså.


Interessant, nå kan jeg jo sitte her og holde vakt.  

Brunsj på terrassen. Pannekaker av frø.Min eldste datter laget deilig frokost/brunsj til meg på dagen, som vi hadde på terrassen siden det faktisk er strålende sol for en gangs skyld. Ikke verst når man har kommet til slutten av september. 

Oppskriften på pannekakene finner du ved å trykke HER


Dette er faktisk en av de første gangene jeg har kunnet sitte ute å spise etter at jeg flyttet.


Kjekt å være ute og kunne bruke de  nye hagemøblene, de har ikke blitt slitt i år akkurat ;-)


Det er litt mye trær her, men jeg har  fin utsikt.


Jenny Dyp(kusinen til Johnny Depp;-) er også på utkikk, men det er nok om andre puser våger seg inn på hennes tomt!


De få blomstrenne jeg tok med meg står forholdsvis fint enda, jeg er utrolig glad i blomster. 


Jeg har fått som de fleste får mange hilsen på FB,  og folk har sent melding, og ringt meg og det er jo bare utrolig koselig. Men det artigste er min blogg venninne Frodith
 som har skrevet hilsen til meg og to andre på bloggen sin, tenk å få få være så heldig og beæret. I ettermiddag skal vi spise sushi, snakk om en fin bursdag, dette kan jeg venne meg til :-)))

 

 

 

Nye venner selv om man er blitt 29 ;-)

Lørdag var jeg å spiste middag med fem bloggdamer som jeg har blitt kjent med, og da ble jeg inspirert til å begynne å blogge igjen. Alle de vakre kvinnene blogger om litt forskjellige saker og ting.

Cuskima skriver om alt mulig og hun er veldig interessert i hud og kroppspleie som er laget på en skikkelig måte (økologisk).Hun er nå en frittalende herlig dame som ikke er noe a4 blad akkurat, tenk så godt det er.  

Frodith er en mester i å tegne og ta bilde, og hun blogg om helt vanlige opplevelser, og hun har galleri og greier. Frodith er nok den skyldige denne gangen for at vi møttes denne gangen siden hun kom med toget fra Oslo for å møte oss, jeg er imponert. Man kan virkelig snu en dårlig dag til en god en ved å gå inn på hennes blogg.

Min matgale verden er en dame med en stor porsjon humor og glimt i øye. Dere har gjerne gjettet at hun også har en matblogg, og i tillegg skriver hun om andre ting som faller seg inn.  Hun er dessuten en mester i å lokke meg inn på bloggen med hennes artige overskrifter.

Margarites er den mer stillferdige av oss, og det er gjerne bra at ikke alle snakker like mye he he. Hun har bodd i USA og skriver om det som skjer rundt seg og tar veldig flott bilder. Hun har en lun humor og væremåte som gjør at man bare må like henne.

Inne-ute-ferdig var ei dame jeg ikke har snakket med før, men hva gjør vel det når hun var en vassekte Trønder (jeg bare digger trøndere), hun bare helt herlig dame. Hun har hage og design blogg og driver faktisk firma inne det samme, ganske stilig.

Veskeklatten er en av de første bloggerne jeg begynte å snakke med, hun syr utrolig stilige vesker som hun selger. Jeg har nok latt meg friste av hennes utrolige vesker så det er nesten slik at jeg ikke kan gå inn på bloggen hennes. Hun måtte dessverre melde avbud, veldig synd men slik er livet.

Vel egentlig skulle jeg skrive en oppskrift på kyllingsuppe, men jeg tror jeg skal skrive den for seg selv for ellers blir dette enda mer røre ;-)

Det er heldigvis aldri for seint å få nye venner, HURRA!Gratulere med dagenI dag var det familiebesøk, med masse god mat, og jammen meg ble det nok i dag også ;-)I dag var det familiebesøk, med masse god mat, og jammen meg ble det nok i dag også ;-)


Spekemat og eggerøre


 Potetsalat Rømmegrøt

 


Vannbakelse med pisket krem med ekte vanilje 

 


Vannbakelse fylt med vaniljekrem


Marengsbunn med isSmå rumpetroll, små rumpetroll er morsomme å se

video:mov0316     
Bilde av frosken som passer på eggene er det min datter Marte som har tatt da hun var hjemme


Jeg går meg en liten ruten, nesten hver dag, og der har jeg sett både froskeegg, baby hoggorm, Nå har jeg fulgt med disse eggene en stund og blir litt ekstatisk av slike fenomen :-)

blomster som spretter ut og andre magiske ting som skjer i naturen akkurat nå.

Denne snutten filmet jeg med mobilen, noe je aldri har forsøkt å gjøre før. Men om du er litt tålmodig og tar på deg brillene så kan man se de pittesmå rumpetrollene som leker seg.

Jeg blir 

sjefen i huset

 

 

 

Jeg glemte det jeg egentlig skulle, og det var å skrive en liten snutt om kattematen Purina jeg fikk i posten til Jenny Dyp. 

Den kresne pusen likte utrolig nok dette tørrforet og kastet seg over det. Ti poeng til Purina.
Dette er reklame som jeg har fått i posten. #purina

Farger gjør meg glad og kreativiteten bobbler

'

 

Det er kjekt når jeg kjenner at jeg har lyst å være kreativ igjen.

Jeg var på Ikea, og bare måtte ha noen glasskrukker, selv om jeg klødde meg i hode da jeg kom hjem siden jeg ikke ante hva jeg skulle bruke de til.

Men slik ble det, jeg elsker farger og jeg kjenner at jeg trenger det.

 

Er du avhengig av farger rundt deg?.

 

 

Den største krukken ble et hjem for mine nyinnkjøpte sugerør. 

 

Slik ser det ut nå på benken på kjøkkenet. 

Eggeglassene forelsket jeg meg i for mange år siden hos en venninne, men fikk ikke tak i. Før de plutselig dukket opp i rosa og rødt, og så fikk jeg noen i andre farger av venninnen min.

Beste gaven å få på kvinnedagen

 

 

Det er merkelig hvor god magefølelsen kan være, da jeg var gravid var det ikke vanlig å få vite hvilke kjønn barnet var. Men jeg sa veldig tidlig i svangerskapet at jeg kom til å få en jente 8 mars, og slik ble det. For å erte folk rundt meg sa jeg at hun skulle hete Amalie etter Amalie Skarm, hihi, og folk sa at det kom vel en statue av henne på fotballplassen snart da. Det kan det jo enda skje ;-), men barnet ble døpt Miriam og er blitt 21 år i dag, en flott, grei og flink jente.


Prøvesmaking

For noen dager siden fikk jeg denne posen i posten for å teste den. ?

Posen inneholder tørket biff med forskjellige andre ingredienser som sukker, soyasaus(og derfor ikke glutenfri)matodekstrin, glutamat  osv. Kunne jeg ønsket meg en forbedring av dette produktet så ville jeg ønsket at det ikke inneholdt sukker, gluten og så mange e-stoffer.

 

 Men den lille biten jeg spiste smakte helt ok og de som tåler gluten kan næringsmessigst like godt spise dette som snacks som vanlig chips og peanøtter. 

Reklame
Gryten henna morHva synes dere om de små søte grytene mine? Det er i grunnen lenge siden jeg kjøpte de. Grytene er porsjonstørrelser og i forskjellige farger. De tåler også å varme slik at jeg kan ha de i steikeovnen. 

Her bruker jeg den til å ha sus i.Jeg synes det er artig å ha forskjellig farge på gryte og lokk. Og her har jeg suppe i, avvendelige små gryter. 

No må du je deg Nina
Jeg som trodde at det skulle bli fint vær denne helgen slik at jeg kunne gå meg en tur. Stormen Nina(Bt melder orkan på vestlandet) tar virkelig her jeg bor, så da er det bare til å nyte en god mørk sjokolade jeg finn av en god kollega til jul og kaffe. NAM NAM.

 

God helg
Slå meg heller i hel med jekken

Slå meg heller i hel med jekken

Jeg leste i A-magasinet om en som syntes det var bedre å spise pulver for da behøvde man ikke bruke tid på å lage mat. Skrekk og gru noe så tragisk. Hva skal vi bruke all tiden vår til da, sitte mer foran tv eller pc?

 

Der får vi ikke lukten av mat, samværet rundt borde, og ikke minst smaken av maten. Nei det mener jeg virkelig, blir samfunnet slik, så slå meg i hel med jekken.

Kunne du tenke deg å bytte mat mot pulver, og hva vil du bruke mer tid på?
Rosa sløyfe vin i Portugal

Det er ikke vanlig å ha vin med i noe som gjelder helsen vår i Norge, men her i Portugal er verden mye rundere iallfall på dette området.

 

Så her har en vinprodusent gitt  inntekten av vinen til rosa sløyfeaksjonen, helt fantastisk. Og vinen den var det ikke noe å utsette på, uten om at den ga mersmak ;-)

 

Humor på egen bekostning ;-)


Det er nok mye sant i dette, selv om jeg nok aldri har vært en ihuga bordbønner  :-)

Riktig god helg

 

Funnet på: Dagbladet, Kald Kaffe  av Linn Irene Ingemundsen, fredag 3. okt. 2014

Matbloggtoppen

Luddig

 Denne formen fant jeg og bare måtte ha. Den er til å ha wraps og tortillalefser i.

Den tåler opp til 230 grader og lokket gjør at lefsene ikke blir tørre.

Den er pen å se på, så den kan settes på bordet og da holder lefsene seg også varme. 

"Luddig" er et bergensk utrykk for noe som vi synes er veldig lurt  :-)
Matbloggtoppen

Mitt personlige luksushotell ;-)

Jeg har vært på besøk hos min fantastisk dyktige, utrolig kjekke og gode venninnen Solveig. Jeg jobbet sammen med henne som kokk noen år, og siden har vi kontakten. Hun har tryllet frem den ene gode retten etter den andre, og jeg har følt det som om jeg var på luksushotell. Noe som er aldeles vidunderlig av og til :-)

I dag fikk jeg marinert scampi, ratatouille til forrett. Elgbiff med en nydelig saus av balsamico og med råsteikte poteter til middag. Og det morsomste av alt var at hun hadde en frukt til dessert som jeg ikke har sett før, den heter Honey pomelo, en slags sitrusfrukt som nesten smakte ananas. Har noen av dere hørt om den?

 Og som om ikke det var nok laget hun wok i går med nydelig kylling og glutenfri nydelig banankake tildessert. Ja hva kan jeg si annet en millioner takk for enn fantastiske fine dager med utrolignydelig god mat, drikke og ikke minst et fabelaktig godt selskap.

PS: Fotografen (altså meg) har nok ikke fått helt taket på hvordan man tar bra bilder med nettbrett, så de gir nok ikke den rettferdigheten denne maten burde fått.

Oppskriftene kommer litt etter litt :-)

marinert scampi

Ratatouille

Elgbiff  med råsteikte poteter 

Nydelig saus av balsamico

Asparges


Honey pomelo

med Wok deilig marinert kylling

Hjemelagetutrolig god  glutenfri og melkefri banankake

 

 

 

 

 

Matbloggtoppen

 #glutenfri #melkefri #middag  # oppskrift   #viltkjøtt #elg #elgbiff # Balsamico  

#matfest #glutenfritt #melkefritt #oppskrifter #middag #middagstips 

Jeg er model på moteuken i Oslo! WIIII

Denne uken er moteuken i Oslo

Dette er klær for oss som har former og kvinnelige fasonger. Det er ikke klær er designet for radmagre modeller. Og det beste av ALT er at jeg faktisk kan bruke noen av modelene i størelse 38. UTROLIG godt for psyken ;-)

Jeg har prøvd det ene plagget etter andre, med mer eller mindre hell. Men jeg er som et barn i gotteributikken.

Jeg regner med at jeg ikke har noe karriere som modell, men gøyt var det lell ;-)

 Denne drakten digget jeg, og blusen har jeg ikke ord for.

 


Egentlig bra at kjolene er for små, uten hadde jeg nok måtte kjøpt nytt hus !Drittstilig.....


Denne er utrolig artig. Den er "stretch" og er med sølv skimmer i. Den kan trekkes opp eller ned alt etter hvor mye av beina man vil vise hi hi

 


Flott bukse med glidelås i skrå lommene litt blank, men veldig tøff. Genseren er

lys grå og utrolig deilig å ha på seg.

Er man model så har jeg hørt at man må svinge seg rundt og svimse avgårde ;-)


VELDIG GØY

Et artig mønsterStilig til sommeren


 #Mote #Modell #Moteuken #klær #voksne

Lett produkter

God morgen, de er snart helg og mange unner seg noe godt som en lettbrus osv. Kanskje du bør lese denne artikkelen om ikke annet så du ikke gir dine

Jeg lover å ikke bli en blogg som er negativ og fortelle hvor farlig alt er, men dette kan jeg ikke la være å videre dele.
 Man vet det er for lenge side

God morgen :-)

 

Man vet det er alt for lenge siden man har laget pesto, når man spiser det på knekkebrød til frokost.

Og spesielt når jeg til vanlig knapt klarer å spise  til vanlig om morgenene

Nyttårsforsett?Riktig godt nytMatbloggtoppen t år ønsker jeg dere alle

GOD JULJeg vil ønsker alle mine bloggvenner 

Jeg er lykkelig :-)

 

Det er helg :-) Ha en riktig god helg, forsøk å nyte nuet for denne dagen kommer ikke igjen :-)I dag hoppet jeg over middagen :-)

(absurdgalleriet)


Om ikke like bokstavelig som her ;-)

Sån er det i bloggverden ;-)

Mat fra bunnen

Denne herlige tegningen fant jeg på absurdgalleriet sin side og vil ønske alle en riktig god helg. I dag blir det Taco med ørret.

 Et herrlig helgmed fantastisk besøk :-)

 

I helgen har mine kjære nabo fruer fra Bergen vært på et heftigst og begeistret besøk hos meg. Det er bare så utrolig kjekt og det er da jeg kjenner hvor utrolig mye jeg savner de alle. Vi har spist viltgryte, lammeskank, drukket vin, vært på shopping, skravlet og ledd så vi har blitt helt andpusten. Rett og slettperfekt.Hva er vel mer naturlig å ønske velkommen med en noe godt i glasset. Og denne gangen ble det kald rosevin.

Frokost lørdag morgen og der var jeg så heldig å få Bjørg syltetøy (fra min kjære nabo  som plukker villbringebær og lager det mest fantastiske  syltetøyet  jeg vet om).

Der det er hjerterom er det trangt ;-) Så jeg måtte ha et lite trillebord med hjemmelagde glutenfrie knekkebrød (som alle kastet seg over), grove briks og glutenfrie rundstykke, juice og store mengder kaffe.

Her har fruene inntatt sofaen etter an hard dag med shopping.

Eva er til venstre, Rigmor, Torill og Bjørg


Og her har jeg snekket meg med også:-)

Oppskriftene på lammeskank og viltgryte kommer etter hvert :-)


 


Theodor, elsker ketchup og har greie på biler!

Min lille, skjønne Theodor som jeg er så heldig å få være "reservebestemor" til, siden jeg ikke har fått barnebarn selv enda, var på besøk i går. Noe så koselig skal man vel lete lenge etter!

Han har akkurat fylt 4 år og ønsket seg Lego, noe han selvsagt fikk, og hva annet kunne jeg vel kjøpe enn brannbil? :-) En mer konsentrert unge skal man lete lenge etter. Vi bygde en stor brannbil og et hus som skulle slukkes, og sikkert en million" HVORFOR" fra Theodor :-). Vi satt i over to timer og bygde, og han var med på byggingen omtrent hele tiden, kun avbrutt av noen små pauser der han måtte leke pittelitte grann (og det skulle da bare mangle).

En av pausene var da vi spiste middag, og siden jeg er "bestemor" fikk han selvfølgelig det han ønsket seg til middag, spagetti og kjøttdeig, med masse ketchup på.


Flasken med ketchup var ny, og han åpnet selv korken og tok av papiret og det måtte SLIKKES ordentlig reint :-)

 


"Jeg er 4 år, og klarer det selv" (det hørte jeg også noen ganger, herlig)


Dypt konsentrert.


Ups! Ketchupen prompet !!!!!
Men selv er jeg ikke så glad i ketchup, så det ble uten for min del.

Til min STORE overaskelse, kan det virke som jeg ikke har lagt ut oppskrift på kjøttdeig og spagetti, den kommer.

En liten kommentar fra Theodor om bilen min: Bilen min vil ikke starte så jeg måtte gå og hente han i barnehagen. Da vi kom hjem, la han seg ned på alle fire og tittet under bilen og sa: "Du har kjørt ALTFOR fort slik at motoren er blitt ødelagt".

HIHI med den bilen!

  
Min lille trille, som for tiden ikke triller......... :-(
Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen