hits

Gulasj suppe med lammekjøtt

Jeg har en veldig god venninne som har bod rundt ni måneder i Portugal, og nå er hun endelig kommet hjem igjen, i alle fall for en stund.Nå kom hun på besøk og det var kjempekoselig å se henne igjen, og skravla gikk som vanlig. Men vi måtte jo ha noe godt og spise, og da falt valget på gulasj suppe, og jeg som har en plan om å spise litt ut av fryseren, og der lå det jo en pakke fårikålkjøtt. Normalt er det okeskjøtt man har i gulasj suppe, men å bruke lammekjøtt hevet smaken enda noen hakk etter min smak. Jeg elsker lammekjøtt, men er du ikke glad i det kan du bruke okeskjøtt. 

1 kg fårikålkjøtt eller annet kjøtt som trenger noen timer koking. Det er en fordel å ha bein på kjøttet, det gir ekstra god smak.

1 liter kraft om du har, jeg brukte 1 liter vann og 3 ss buljong

1 1/2 løk

3 fedd hvitløk

1 glass tomatpurre 

3- 4 store poteter

3 store gulerøtter

1 rød paprika (den glemte jeg å ha i)

1 purreløk

3-4 kvaster fersk oregano (du kan selvsakt også bruke tørket om du ikke har fersk 1-2 ts)

1 ts karve

1 1/2 ts røykt paprikapulver eller vanlig(den røykte setter et ekstra god spiss på maten)

Salt

Pepper

Steik kjøttet så det får en fin brunfarge, dette gir ekstra god smak, husk å steik ut av pannen med litt av vannet.

Grovdel løken og hvitløken gi gjerne disse også en omgang på steikepannen. Ha kjøtt løk, vann, buljong, tomatpurre og krydder i en panne og sett det på kok. La kjøttet koke i en times tid, så renser og deler man potetene og gulerøttene i treniner, og har de i suppen. På slutten av koketiden når kjøttet er mørt fisker man opp kjøttet så man får tatt bort bein osv. og delt de i biter. Rensk og del purreløken og paprikaen og ha de i suppen. Smak om suppen trenger mer salt, buljong eller krydder. Har  suppen blitt for tykk tar man i litt mer vann. 

 

J

Jeg lagde glutenfri Focatccia til, det var en sikker vinner. 

#gulasj #suppe #lammekjøtt #godt #sunt #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #glutenfritt #melkefritt #laktosefri #blogg #matblogg 

4 kommentarer

karidansen

20.06.2018 kl.23:14

Nydelig suppe!! Jeg er glad i lammekjøtt! Kjøpte frossent lammelår i skiver til under 70 kr kiloet i går! :)

morsmiddag

22.06.2018 kl.10:29

karidansen: Helt enig med deg, mitt har lagt i fryseren siden en gang det var til 49 kr kg. :-D På tide å bruke det før det kommer nytt til høsten. Suppen er den mest smakfulle jeg har spist på lenge, så den anbefales. Det blir masse god mat. Kan jo fryse porsjonsvis.

Elma

10.08.2018 kl.14:58

Fette så godt ut. Lager den nesten på lik måte da den spises mye i hjemlandet. Bruker bare ferske tomater som jeg hakker selv. Gulash passer godt til å fryses i porsjoner også til seinere bruk. Ha en fin dag videre

morsmiddag

12.08.2018 kl.14:42

Elma: Det er noen av det beste jeg har smakt på lenge. Det er jo supert å bruke ferske tomater om man har, det er altid best.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen