hits

Gluten og melkefri Focaccia

Etter jeg måtte gå over på glutenfri kost har jeg aldri laget Focaccia, men nå tok jeg meg sammen og laget. Det var i grunnen enkelt å lage, og godt ble det.

1 pakke Toro kakemiks

1 pakke Toro grov melblanding

1 pakke gjær

1 1/2 ss fiberhusk

1/2 ss sukker

150 g smør (bruker man smør uten salt må man øke salmengden enda litt en oppgitt her)

3 ts salt

7  1/2 dl vann

Til å opp på trenger man:

Oliven uten stein eller man tar stein ut av de

Cherrytomater

Fersk timian

Olivenolje

flaksalt

Oivenolje

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin eller bolle, tilsett smeltet smør og vann, og la deigen elte seg godt sammen. Sett deigen til heving et lunt sted, og la den stå til den er omtrent dobbel så stor. 

Ta den ut av bollen og ha den i en stor smurt ilfast form eller form og trykk deige utover. Ha på olivenolje, steinfrie oliven, tomater,  timian og flaksalt etter ønske. La den heve i rundt 20-30 minutter til, så setter man den i forvarmet ovn på 220 grader, og steiker den i rundt 30 minutter. Steiketiden vil kunne variere. 

#glutenfri #melkefri #laktosefri #Focaccia #brød #middag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg

4 kommentarer

margarites

20.06.2018 kl.20:37

Dette ser riktig godt ut. Hører at flere skryter av Toro sine glutenfrie varianter av ulike slag, og det er bra!

morsmiddag

20.06.2018 kl.21:17

margarites: Jeg laget selv med hjelp av Toro sitt brød :-D Det får holde. Det er jo så delikat med alt det gode på. En rein nytelse

frodith

20.06.2018 kl.21:05

Foccacia er kjempegodt, men helst PLAIN...uten så mye inni :-)

morsmiddag

20.06.2018 kl.21:21

frodith: He he ja det er vel det de fleste synes er det som gjør det stas med focaccia at alt er på he he. Jeg elsker det.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen