Etter jeg måtte gå over på glutenfri kost har jeg aldri laget Focaccia, men nå tok jeg meg sammen og laget. Det var i grunnen enkelt å lage, og godt ble det.
1 pakke Toro kakemiks
1 pakke Toro grov melblanding
1 pakke gjær
1 1/2 ss fiberhusk
1/2 ss sukker
150 g smør (bruker man smør uten salt må man øke salmengden enda litt en oppgitt her)
3 ts salt
7 1/2 dl vann
Til å opp på trenger man:
Oliven uten stein eller man tar stein ut av de
Cherrytomater
Fersk timian
Olivenolje
flaksalt
Oivenolje
Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin eller bolle, tilsett smeltet smør og vann, og la deigen elte seg godt sammen. Sett deigen til heving et lunt sted, og la den stå til den er omtrent dobbel så stor.
Ta den ut av bollen og ha den i en stor smurt ilfast form eller form og trykk deige utover. Ha på olivenolje, steinfrie oliven, tomater, timian og flaksalt etter ønske. La den heve i rundt 20-30 minutter til, så setter man den i forvarmet ovn på 220 grader, og steiker den i rundt 30 minutter. Steiketiden vil kunne variere.
#glutenfri #melkefri #laktosefri #Focaccia #brød #middag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg
Dette ser riktig godt ut. Hører at flere skryter av Toro sine glutenfrie varianter av ulike slag, og det er bra!
Foccacia er kjempegodt, men helst PLAIN…uten så mye inni 🙂
margarites: Jeg laget selv med hjelp av Toro sitt brød 😀 Det får holde. Det er jo så delikat med alt det gode på. En rein nytelse
frodith: He he ja det er vel det de fleste synes er det som gjør det stas med focaccia at alt er på he he. Jeg elsker det.