hits

Hjortekjøtt i brun saus, med ertestuing og tyttebærsyltetøy

Jeg elsker mat fra andre land med spennede smaker, dufter og farger, men så er det bare som hele kroppen min seier fra at nå vil jeg ha vanlig Norsk mat. Og noe mer norsk en hjortekjøtt i brun saus, men hjemmelaget tyttebærsyltetøy og ertestuing til får man nesten ikke. Det ble ingen kropsring eller uvanlige ingredienser i dag, men du hendelse så nydelig det er.

Til to personer:

Ca 500 g hjortekjøtt som må kokes godt og lenge.

1 løk

Smør å steike i

Ca. 5 dl vann eller hjortekraft om du har

Salt

Pepper

Eventuelt litt buljong

1 ss maizena som blandes ut i litt vann

Sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge.

Skjær kjøttet og løken i biter og steik de brunt, ha på vann, salt, pepper og la det få koke under lokk i rundt to timer, det vil variere etter hvor store biter man bruker. Når kjøttet er mørt, blander man vann og maizena og heller i gryten under omrøring, man gir det hele et oppkok og smaker til med mer salt, pepper og eventuelt buljong. Erterstuingen hadde jeg i fryseren, og du finner oppskrift HER

#hjortekjøtt #hjort #hjortegryte #sosekjøtt #tradisjonsmat #tyttebær #tyttebærsyltetøy #hjemmelaget #ertestuing #hjemmelaget #godt Norsk #tradisjonsmat #middag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg #melkefritt #laktosefritt #glutenfritt

2 kommentarer

frodith

17.06.2018 kl.19:26

Høres veldig deilig ut altså :-)

morsmiddag

17.06.2018 kl.20:36

frodith: Det er det beste som fins :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen