hits

Hønsesuppe

Jeg har min bonusfamilie boende siden de har tid for hjem på besøk og skal pusse opp stuen deres. Jeg tok et dypdykk i fryseren for å se hva jeg kunne lage når de kom tilbake fra tur. Jeg fant noe kjøtt som jeg ikke hadde merket, og trodde gjerne det var fra et lammelår, men, nei det var høns.Chicken on Google Android 8.1Og så begynte prossessen med hva jeg skulle lageav det, og det ble til slutt suppe, og den smakte meg veldig godt. Siden jeg trodde det var lammekjøtt, så tok jeg opp lammekraft, men det er nå godt i alt synes jeg.

Til 6 personer:

ca.700 g renset høns eller kylling (mitt var kokt fra før)

7 dl kraft (koker du høns så bruk den kraften)

3 hønsebuljong terninger

3 fedd hvitløk 

1 1/2 løk

1 paprika

1 pastinakk

3 store gulerøtter 

1 boks maiskorn

1 bunt vårløk 

2 bokser med knuste tomater

 1 ss paprikapulver

1 ss spisskummen

Litt tørket chili/ca. 1 fersk (kan sløyfes)

Salt

Rens og del grønnsakene, jeg liker å surre de i en panne med litt smør før jeg har de i buljongen siden dette gir veldig god smak. Ha i kraften, de knuste tomatene og buljongen, ha også i krydder.  Når grønnsakene er møre smaker du om du ønsker mer krydder. Server gjerne med brød eller flatbrød. Jeg har endelig fått tak i glutenfritt flatbrød, og jeg elsker å dyppe de i suppen, mmmm.

 

 

#redd #en   #høns #Spis #høns Suppe #middag #enkelt #glutenfri #glutenfritt #melkefritt #laktosefri #middagstips #Bonus #familie #Morsmiddag #blogg #matblogg

 

12 kommentarer

annebe

22.04.2018 kl.18:57

Den smakte nok godt ja ..så fristende ut på bildet i alle fall :)) Ha en fin kveld :))

morsmiddag

22.04.2018 kl.19:05

annebe: Jeg likte det veldig godt :-D

frodith

22.04.2018 kl.19:22

Kjempegodt med høns. Vi spiste mye høns før :-) når jeg vokste opp. Hønsefrikasse :-)

morsmiddag

22.04.2018 kl.19:27

frodith: Å så gøy, tror nesten du er den enste jeg har hørt om som også var vant til det. Vi hadde mye høns da vi var små, utrolig godt og sunn mat

Oldemorbloggen

23.04.2018 kl.08:45

Det såg godt ut, men eg hadde likt betre om du hadde lammelårrestar i frysen din, for det har eg og tips om gjenbruk av desse restane hadde vore meir nyttig i mitt tilfelle. Blir spennande med tid for hjem, det er eit program eg absolutt er fan av.

morsmiddag

23.04.2018 kl.10:12

Oldemorbloggen: Ja det er jeg enig med deg i, men når jeg ikke merker hva som er i posen blir det ikke enkelt å se når det er beinfrosse :-D. Hva bruker du å bruke lammerester til? Tid for hjem er artig og fornøyelig program, og for det meste blir det veldig fint.

morsmiddag

23.04.2018 kl.10:38

Oldemorbloggen: Nå begynner hjernen min å få litt omløp :-D. Det er jo bare å bruke denne oppskriften og ha fårekjøtte i, det var jo det jeg trodde jeg hadde.

Jack

23.04.2018 kl.11:29

Mmmmmm, ser nydelig ut og heldige de som fikk hønsesuppe servert :) høns er skikkelig godt, her er det høns i karrysaus med ris til som er favoritt

morsmiddag

23.04.2018 kl.17:37

Jack: Ja det er veldig godt, det hadde vi av og til da jeg var liten. Det var det mest ekskotiske krydderet man fikk den gangen :-)

Oldemorbloggen

23.04.2018 kl.14:12

Ja, det kan eg jo. Lammerestar har eg sjeldan, men akkurat no ligg det noko etter påske i frysen. Kanskje eg skal prøve hønsesuppa di, men med lam...

morsmiddag

23.04.2018 kl.17:35

Oldemorbloggen: Ja da gjenstår det å se om den faller i smak hos dere også :-)

Pie in the sky

26.04.2018 kl.19:13

Så spennende! Jeg har hatt lyst til å lage noe med høns, så dette må testes :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen