hits

Kyllingfilet med urter og parmesan og chilisaus

Det morsomme er når man lager mat og man tar fullstendig feil av krydderne, og i dag skulle jeg bruke safran, men det ble chili he he. Hvordan det er mulig??? Tja si det, men er man tilstrekkelig svimete, så er faktisk ikke tørket chili og safran helt ulik. Jeg har fått safran fra en venninne som bor i Tyrkia, og jeg må innrømme at jeg kan "NADA"Tyrkisk. Og hun fortalte meg at Tyrkisk safran måtte man bruke mye mer av om man skulle få samme virkning som Persisk Safran, og dermed pelmet jeg på i store mengder med det jeg trodde var safran . Magen svei og jeg fikk lepper som en botoks injeksert person. Men heldigvis tåler jeg en del, så jeg syntes det var utrolig godt, men er du var for chili bør man vise litt mer varsomhet.

Vet du hva som er hva? 

Kyllingfilet:

Kyllingfilet

Fersk basilikum

Fersk persille

Fersk koriander

Parmesan etter ønske

Kyllingfileten banket jeg flat med en kjevle, jeg brukte plastikk over og under. Så hadde jeg fersk basilikum, koriander, persille, og raspet parmesan på fileten, og rullet den sammen

.Jeg brukte en grillpinne for å sy den sammen. Så steikte jeg den på en stekepanne til den var gjennomsteikt .

Safransaus som ble chilisaus:

2 dl fløte (laktoseredusert for oss som trenger laktose)

Tørket eller fersk chili til man ikke har følelse i munnen :-)

1 ts buljong

Kok opp alt og la det få trekke på svak varme til kyllingen er ferdig stekt(rundt 25 minutter).

Jeg hadde kokte gulerøtter og blomkål, og kokt ris til. 

 

#Safran #saus #chili #saus #urter #kyllingfilet #parmesan #basilikum #persille #basilikum #melkefritt #laktosefritt #laktosefri #glutenfri #middag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg

 

6 kommentarer

frodith

01.04.2018 kl.19:41

Kan tenke meg det der var godt ja :-)

morsmiddag

01.04.2018 kl.19:43

frodith: Ja den sparket fra for å si det slik, nå har jeg lepper som Sofie Elise he he

Pie in the sky

01.04.2018 kl.20:03

Så fristende! :-)

morsmiddag

01.04.2018 kl.20:21

Pie in the sky: Tusen takk :-D

margarites

01.04.2018 kl.20:57

Det tenker jeg ble en heftig men god matopplevelse - bare ikke helt som forventet :-) Jeg ville trodd at den til høyre er safran, men vet ikke. Fort gjort å ta feil :-) Fortsatt god påske, så håper jeg leppene føles smalere i morgen :-)

morsmiddag

01.04.2018 kl.23:13

margarites: Det stemmer helt, det var Safran, men når jeg bare tok hånden ned i en diger boks og ser det er rette fargen så tenkte jeg ikke mer på det. Håper i grunnen leppene mine hadde holdt seg litt fluffye he he, men det var vel mer en følsese en virkelighet. Fortsatt god påske til deg også.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen