Spinatsuppe med ristede Pinjekjerne og egg (meat free monday)

Categories Supper

Det er greit å ha en dag uten verken kjøtt eller fisk, og spinatsuppe er enkelt, veldig godt og sunt.

For at den skulle få en litt annen smak ristet jeg litt Pinjekjerner, det gjorde seg godt.

Til 4 personer: 

10-12 terninger med frossen spinat

Smør

8 dl vann 

2 dl fløte/melk/soyamelk/fløte(laktosefri) Jeg brukte kun vann og bare en skvett soyafløte, men den får en litt rundere smak med fløte.

2 ss maizena

2 buljongterninger av grønnsaker eller annen buljong (sjekk at det ikke inneholder gluten)

Salt

Pepper

1 pakke a. 60 g pinkjekjerner

4 hardkokte egg

Smelt smør i en panne og ha i spinatterningene, la de surre i smøret til spinatterningene begynner å gå i oppløsning. Ha så i vann, buljong og maizena og rør til suppen har kokt opp. Smak så til med salt, pepper, fløte/melk. Jeg brukte en stavmikser å jevne suppen med, men det er ikke nødvendig om man ikke har det. 

Pinjekjerne har man på en tørr steikepanne og lar de ligge på mellomvarm panne og man røre i de med jevne mellomrom til de får litt farge. 

Hardkok eggene i rundt 6-7 minutter, del de og ha i suppen.

 

#meat #free #monday #meatfreemonday #enkelt #rimelig #sunt #suppe #godt #spinat #spinatsuppe #egg #pinjekjerner #middag #middagstisps #morsmiddag #blogg #bloggtopp #matblogg 

4 kommentarer

4 thoughts on “Spinatsuppe med ristede Pinjekjerne og egg (meat free monday)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *