hits

Spinatsuppe med ristede Pinjekjerne og egg (meat free monday)

Det er greit å ha en dag uten verken kjøtt eller fisk, og spinatsuppe er enkelt, veldig godt og sunt.

For at den skulle få en litt annen smak ristet jeg litt Pinjekjerner, det gjorde seg godt.

Til 4 personer: 

10-12 terninger med frossen spinat

Smør

8 dl vann 

2 dl fløte/melk/soyamelk/fløte(laktosefri) Jeg brukte kun vann og bare en skvett soyafløte, men den får en litt rundere smak med fløte.

2 ss maizena

2 buljongterninger av grønnsaker eller annen buljong (sjekk at det ikke inneholder gluten)

Salt

Pepper

1 pakke a. 60 g pinkjekjerner

4 hardkokte egg

Smelt smør i en panne og ha i spinatterningene, la de surre i smøret til spinatterningene begynner å gå i oppløsning. Ha så i vann, buljong og maizena og rør til suppen har kokt opp. Smak så til med salt, pepper, fløte/melk. Jeg brukte en stavmikser å jevne suppen med, men det er ikke nødvendig om man ikke har det. 

Pinjekjerne har man på en tørr steikepanne og lar de ligge på mellomvarm panne og man røre i de med jevne mellomrom til de får litt farge. 

Hardkok eggene i rundt 6-7 minutter, del de og ha i suppen.

 

#meat #free #monday #meatfreemonday #enkelt #rimelig #sunt #suppe #godt #spinat #spinatsuppe #egg #pinjekjerner #middag #middagstisps #morsmiddag #blogg #bloggtopp #matblogg 

4 kommentarer

frodith

19.03.2018 kl.16:34

Pinjekjerner er godt, kan tenke meg det er deilig i suppe ja :-)

morsmiddag

19.03.2018 kl.16:36

frodith: Ja det hevet suppen et hakk som han Ole Martin bruke si he he. Det ble en ekstra god smak :-D
Deilig. Denne må prøves!

morsmiddag

20.03.2018 kl.09:41

Personlig trener: Så kjekt :-D. Den er enkel og kjapp å lage, og veldig smakfull. Lykke til.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen