Gul ertersuppe med svineknok

Categories På sparebluss

På en pakke tørkede gule erter og en knok fikk jeg rundt 4 liter ferdig suppe, billigere og bedre blir det ikke når man bruker kjøtt. Her kan man virkelig lage god mat for slunkne lommebøker.Svineknoken kom på rundt 40 kr, ertene 8 kr, grønnsakene  ca. 20 kr til sammen så da blir det rundt 70 kr for fire liter suppe, Jeg tåler veldig svinekjøtt, men nå og da gjør ikke så mye.

Legg en pakke tørre gule erter i bløt, ha en stor skål og ha dobbelt mengde vann på, la den stå natten over/eller fra morgen til ettermiddag.

Skyll ertene godt og ha de i reint vann og sett de på kok i rundt 1 1/2 til to timer. Ikke kok knoken i samme vannet som ertene, for det er lurt å sile av så unngår man prumpekonkuranse :-D.

Ca 4 gulerøtter Bruk gjerne andre grønnsaker om du ønsker det 🙂

 ca 4 stenger med selleristang(den er billigere en roten derfor har jeg den, men roten er enda bedre etter min smak)

 1 løk

1 purreløk eller en pakke vårløk

Eventuelt salt, det måtte jeg ha i

Pepper

Kok knoken for seg, og  etter 1 1/2 time eller alt etter hvor stor knok man har, når den er kokt tar man den ut p et fat så man får rensket den. Ha i ertene i kraften, skrelte og kuttede biter av løk, gulerot, selleristang/rot og purreløk/vårløk i, og la det koke til grønnsaken er kokt, ha i renset og oppdelte biter av kjøtte. 

Frys ned i porsjoner det du ikke får brukt, så har du veldig god og rask middag en gang det passer seg. 

#Svineknok #Ertesuppe #gulertesuppe #tørkedeerter #tørre #erter Svinekjøtt #billigmat #billig #middag #midagstips #enkelt #enkelmiddag #enkel #middag

#sunt #glutenfritt #melkefritt #laktosefritt 

8 kommentarer

8 thoughts on “Gul ertersuppe med svineknok

  1. Eg gjorde akkurat som deg i går, berre at latskapen tok meg, så eg brukte laupskausblanding i staden for å kutte grønsaker sjøl. Godt blei det og no har eg fleire gode middagar i frysen.

  2. Oldemorbloggen: Vel lat er vel ikke slik jeg ser deg for meg :-D, og frosne grønsaker er enkle og helt innafor å bruke. Tross alt er det jo helt ekte mat .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *