hits

Fårefrikasse

Tradisjons mat på en enklere måte, UTROLIG godt, og veldig enkelt. Jeg hadde fårikålkjøtt i fryseren, og hadde en plan om å lage fårikål, derfor tok jeg hel pepper i. MEN, når jeg plutselig får mer lyst på frikasse, da blir det ingen vei tilbake.

Til 3-4 personer:

1, 3 kg ferskt fårikålkjøtt med bein (bein gir ekstra god smak i kraften. 

Vann til over kjøttet

Kok kjøttet i rundt 1, 5 time, når kjøttet begynner å nærme seg ferdig begynner man å skrelle resten.

3 store gulerøtter

4-5 skiver med sellerirot

1/2 løk

2 fedd hvitløk

2 dl fløte (laktosefri om man trenger det, eller man kan også utelate fløte helt, god mat blir det uansett)

2 buljongterninger eller 1 ss buljongpulver (vær obs på at det er mange buljongsorter som inneholder hvete, og er dermed ikke glutenfri)

1 pakke vårløk eller purreløk

1/2 pakke frosne erter (liker du ikke erter, kutter du de ut)

salt 

pepper

Ca. 2 ss maizena (det kommer selvsakt ant på hvor mye væske du hadde på kjøttet)

Når kjøttet nærmer seg ferdig skreller man gulerot, selleri, løk og hvitløk og deler i litt grove stykker, og har de i sammen med kjøttet, og lar det få koke i rundt ti minutter.Jeg tok ut kjøttet og rensket det før jeg hadde det opp i pannen igjen, men dette er ikke nødvendig, jeg gjorde det for det blir mer delikat å spise. Del vårløk og ha den og ertene i. Ha maizena i fløten og rør den ut, ha den i  frikassen og rør til den har kokt opp. Er den for tykk, tar man i litt mer væske, er den for tynn har man i mer maizena og fløte som man selfølgelig også må røre ut først. Smak til med salt og pepper

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen