Kokostopper/makroner

Categories Julekaker

Disse har jeg hatt her før, men en god oppskrift kan ikke deles ofte nok, den er naturlig gluten-og melkefritt. De er seige og gode, og holder seg lenge om man har de i en lukket boks, og super enkel å lage å få til.

 4 eggehviter

2 dl sukker funker også med sukrin 

1 pakke revet kokosmase (250g)

Sett stekeovnen på 180 g (anbefaler ikke varmluft) Skill hviten fra plommen, jeg bruker alltid en skål å skille de i for så å ha en og en eggehvite i mikseren, og så en som jeg har eggeplomme i, rett og slett for at jeg ikke skal ødelegge eggehviten om man får eggeplomme i hviten. Pisk eggehvite og sukker  til  det er en seig hvit masse, og ha så i kokosmassen , vend med en slikkepott. Ha toppene på steikeplate med to teskjeer, disse  skal ikke flyte utover, så de kan settes forholdsvist tett. Stek kakene i 12 minutter eller til de er  svakt gylden brun. Avkjøl kakene på bakepapiret på rist.           
 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Kokostopper/makroner

  1. Dette er jul ja 🙂 Mamma laget alltid sånne. Nå orker hun ikke mer. Men jeg skal KJØPE en boks med julekaker tenker jeg, så hun har på benken hjemme 🙂

  2. frodith: Det er koselig. Jeg baker til min far, han elsker mat og kaker. Min mor har dessverre demens og husker ikke om hun har spist eller ikke. Så hun kaster alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *