hits

Fiskesuppe med hjemmelagde suppe fiskeboller og ørret

Jeg har i grunne gledet meg til å lage suppe av de må søte fiskebollene, eller egentlig ble de større en tenkt he, he. Men nå er det ikke hver dag jeg lager fiskemat så da er det vel greit å glemme slike uvesentlige bagateller. 

For å lage god fiskesuppe kan det være lurt å ha fiskekraft, har man ikke det kan man bruke vann og buljong. Lager man ikke fiskebollene selv, kan man bruke kraften fiskebollene kommer i. 

Oppskriften på suppeboller kommer under suppeoppskriften:

Til rundt 4 personer

 2-3 stykker filet av ørret eller laks

Mellom 5-6 suppe fiskeboller (man kan selvsakt ha mange flere og kutte ut ørreten, eller omvent

1 liten løk

4-6 vårløk

4 gulerøtter med litt størrelse på

En bit sellerirot eller selleristang (kan skippes)

smør til å surre grønnsakene i

7 dl kraft av fisk, har du ikke det kan du bruke vann og 2 buljongterninger av fisk eller fond av fisk som du får kjøpt i de fleste butikker

2 dl fløte(laktosefri om man ikke tåler laktose) Jeg er helt av melkeprodukter for tiden så jeg brukte  (1 dl) med kokosmelk

Eventuelt salt

Pepper

Bruk gjerne ferske urter som dill, gressløk  eller andre urter du liker.

Rens og findel løken(vårløken venter man med å ha i til slutten av koketiden), gulerøttene, og sellerien  surr de pannen med smør. 

Ha i kraften og kok suppen i rundt 5 minutter før man blander maizena og fløte/kokosmelk/soyafløte, og rør til det er jevnt, ha de i suppen og rør til suppen koker opp. Ha i suppebollene, og smak til med eventuelt salt og pepper. Ta eventuelt skinnet av fisken, og del den i rundt 8-10 biter, og ha de også i suppen, sammen med vårløken. Har du fersk ferske urter, tar du dette i rett før servering.

Server gjerne med brød. 

Suppe fiskeboller:

1 kg skinn og beinfri filet av hyse eller lyr (kan ikke bruke fryst fisk)

2-3 ss potetmel

1 ss salt (dette virker kanskje mye, men fisk trenger mye salt).

½ ts muskat (har en ikke dette, så sløyfer det sløyfes)

5-7 dl væske (Jeg bruker en boks (3 dl) laktosefri fløte og resten vann til 2  kg fisk)

Fisken må være skinn og beinfri, den kan ikke ha vært frossen, og fisken og melken må ha samme temperatur. Ha  fiskefileten  og salt i en foodprosessor, og la  maskinen gå til til farsen er fast og litt seig i konsistensen. Ha i potetmel og muskat og bland det i fisken, og begynn å spe med litt og litt væske. Ikke ha for mye væske i av gangen. Hvor mye væske man trenger i deigen vil avhenge av hvor fersk fisk man bruker, jo ferskere fisken er, jo mer må væske trenges i farsen. Lar man farsen stå før man bruker den vil den bli fastere, så har man vært litt for ivrig med væsken og farsen føles for tynn,, settes den kalt en stund så blir farsen lettere å jobbe med. Det er lurt å koke/steike en prøvekake for å se om det er nok salt i før man begynner å  steiker/koker, da har man sjans å korrigere smaken om det trengs. 

Suppeboller lages med teskje, og eller på samme måte som fiskeboller bare men kun halve tiden i pannen. 

Fiskeboller former man med en spiseskje. Bruk fiskekraft eller ha fiskebuljong og vann til å trekke de i.  Som fisk skal heller ikke fiskemat koke, men trekke (under kokepunktet). La fiskebollene trekke i 7-10 minutter.

Fiskemat kan fryses. Jeg bruker å legge de i pose og posen ligger på et fat eller lignede, da er det lettere å få de singelfryst, og enkelt å ta ut så mye man trenger av gangen. 

#hjemmelaget #fiskemat #fiskefarse #fiskemat #hjemmelagetfiskemat #fiskesuppe #suppeboller #fiskeboller #fiskesuppeboller #fisk #suppe #boller #fiskeboller

#hyse #ørret Enkelt #sunt #middag #middagstips #glutenfri #glutenfritt Laktosefri #melkefri #blogg #morsmiddag #bloggtoppen #mat #matblogg #fisk

4 kommentarer

karidansen

23.11.2017 kl.00:22

Hjemmelaget fiskesuppe er nydelig: Har så vidt laget det, men aldri prøvd å lage fiskeboller fra bunnen av sjøl. "Kjøpfiskeboller" er litt stusselige synes jeg, så det ville jeg ikke ha brukt i fiskesuppe.

morsmiddag

23.11.2017 kl.10:46

karidansen: Det er derfor jeg aldri har suppefiskeboller i om jeg kjøper de, for de er stusselige som du seier. Men fiskemat man lager selv er bar utrolig godt.

Siv Svanem

23.11.2017 kl.08:23

Så veldig godt ut. Er skikkelig glad i fiskesuppe jeg.

morsmiddag

23.11.2017 kl.10:47

Siv Svanem: Det er veldig godt, og varmer så godt på denne tiden av året spesielt.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen