hits

Røykt blåkveite med gulerotstuing

Jeg tror nesten at dette er mat for oss som er litt voksen, jeg har vanskelig se for meg at det er mat unge mennesker er vant med. I grunnen håper at jeg tar veldig feil, for en mer smakfull nydelig fisk skal man lete lenge etter. Ikke det at jeg har spist mye av den de siste årene heller, for det har ikke vært enkelt å få tak i.Men den nye fiskebutikken på Os har et fantastisk flott utvalg, og ikke minst kvalitet, derfor har den blitt min nye favorittbutikk :-)

Er du vant med røykt blåkveite?

Røykt blåkveite har en del bein(de er lett å fjerne når fisken er kokt), men derfor bør man kjøpe omtrent dobbelt av de man vanligvis spiser. En vanlig porsjon med fiskefilet er mellom 150- 200 gram per. person, men røykt blåkveite ville jeg altså ha regnet mellom 300- 400 gram per. porsjon fisk.

Røykt blåkveite skal trekkes som torsk(men bruk minimalt med salt på røykt blåkveite siden den allerede er saltet), altså legges i kokende vann, som man skrur ned  når den begynner å koke, den skal kun trekke. 

Gulerotstuing kan lages på mange måter, nå er jeg vel en blant særingene i klassen så jeg lager den slik:

Til 4 personer:

4 gulerøtter

4 dl vann

1 terning buljong

1 klatt smør

Ca. 1 ss Maizena

Ca. 1 1/2 dl fløte/melk(laktosefri  for de som trenger det) (Jeg brukte kokosmelk i dag siden jeg må unngå melkeprodukter helt for tiden),

4 vårløk som jeg hadde i på slutten av koketiden

Rensk og del gulerøttene og ha de i vannet sammen med smør og buljong og kok i omtrent  7 minutter. Ta den bort fra varmen, rør maizena ut Melk/fløte/Kokosmelk og hell i gulerotblandingen. Sett pannen på varmen igjen, og rør til blandingen har kokt opp igjen.

Smak så til om den trenger salt eller pepper.

Ellers hadde jeg kokte poteter og brokkoli til. 

 

4 kommentarer

annebe

21.11.2017 kl.17:55

God mat det der da :)) Sjelden vi har røkt fisk , jeg liker det..men mannen er ikke så glad i det .. Fin kveld til deg <3

morsmiddag

21.11.2017 kl.19:00

annebe: Ja du hendelse så nydelig, heldigvis klarte hun på butikken å overbevise meg om at det var dumt å ha for lite. He he men på den andre siden så spiste jeg meg skakk, og det er vel ikke bare bra heller he he.

frodith

21.11.2017 kl.20:22

Litt fisk må man ha av og til :-) Deilig

morsmiddag

21.11.2017 kl.22:01

frodith: Mye fisk synes jeg ;-) Fantastisk mat.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen