Hjorte karbonader med eggehvitepisket tyttebær

Herlig middag, rett og slett! Og å ha eggehvitepisket tyttebær til var virkelig prikken over I :-)

Det er rett og slett en eggehvite som er skilt fra plommen i egget, som jeg stivpisket med en visp, og hadde 2 ss med tyttebær i og pisket til alt var blandet.

Hjortekabronader

1 kg hjortekjøtt eller annet kjøtt av vilt

1 løk

 2-3 fedd hvitløk (kan sløyfes)

2 egg

Ca 2 ts oregano

Ca. 1 ts Tørket chili

1 ts timian

1 ts spissummen

1 ts estragon

Pepper

salt

Rens og finhakk løk og hvitløk og ha den i deigen sammen med løken, og krydderne. Bland godt sammen. Det er lurt å lage en prøvekake for å smake om kakene er passe krydret og saltet etter din smak, du vet smaken er som baken "DELT" :-D. Jeg elsker krydder og at det er litt sting på maten så jeg har alltid rikelig med krydder i. Form karbonadekakene og ha de på en steikepanne som er god og varm med smør i pannen(det kan du velge selv, men jeg synes det er best å steike i). Snu kakene når de har fått en fin steikefarge, og skru ned varmen slik at de får ligge å bli gjennomsteikt uten å bli brent. Snu de med jevne mellomrom. Jeg bruker å lage litt tykke gode karbonader, og da tar det rundt 15-20 minutter før de er gjennomsteikt. 

#hjort #hjortekjøtt #bruk #av #hjortekjøtt #hjortkjøtt  #Hjortejakt #Viltkjøtt #vilt #Hjortekarbonader #hjortekaker #Glutenfritt #melkefritt #glutenfri #melkefri  #middag #Middagstips #Morsmiddag #Sunt #Godt #kjapt #hjemmelaget 

 

 

 

 

4 kommentarer

frodith

19.11.2017 kl.15:40

Det hørtes utrolig godt ut du :-) Her blir det kjøttpølser, paprika og purreløk, og potetmos :-) Godt det også :-)

morsmiddag

19.11.2017 kl.18:18

frodith: Mat er godt, og en stor glede uansett. Pølser og mos er jo en god gammel tradisjonsrett :-)

karidansen

19.11.2017 kl.16:48

Spennende krydring og tilbehør! :)

morsmiddag

19.11.2017 kl.18:19

karidansen: ja jeg må jo finne på noe nytt innimellom :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits