Lasagne av hjortekjøtt

Lasagne  er godt, og når man bruker kjøttdeig av hjort blir den enda bedre. Denne lasagnen er rask å lage,  er glutenfri og laktosefri. Når Toro kan  blande to sausen i et, kan jeg også! Om man ikke trenger glutenfritt og laktosefri kan man selvsakt bruke vanlige lasagneplater og mel. 

Til 4 personer

Ca. 500 g kvernet kjøttdeig av hjort eller annet kjøtt av vilt.

1 løk

2-3 hvitløksfedd (Man kan ha både mer eller mindre, eller kuttes ut hvitløk etter ønske)

1 ts pepper

3 ts oregano

3 ts spisskummen

1 ts koriander

1 ts chilipulver

2 ts basilikum

Bruk de krydderne du ønsker, men disser passer godt til.

Salt

Rens og findel hvitløk og løk, steik de lett før du har på kjøttdeigen og steikeralt sammen til den er gylden brun. 

ca. 1 pakke glutenfri lasagneplater

Sausen:

2 pakker med knuste tomater

Ca. 1 dl vann å skylle ut av tomatboksene  og has i sausen

2 dl laktosefri fløte (bruk gjerne vanlig fløte om du tåler det)

1  buljongterning (sjekk at de er glutenfri)

1/2 ss johannekjernemel (man kan selvsakt bruke annet mel, men maizena kan man ikke bruke i denne retten,for maizena holder seg ikke tykt over lenge varmebehandling)

1/2 parmesanost. (Ha litt igjen så du kan ha opp på lasagnen)

Rasp osten. Ha alt i en panne, og kok opp under omrøring. Ha så i kjøttdeigen i sausen, bland godt, smak om du trenger mer krydder eller salt.

Ha en dyp stor ildfast form som er smurt, bland lagvis sausen og lasagneplatene, helt til slutt må det være saus som dekker platene. Sett lasagnen mitt i ovnen på 210 grader, den trenger mellom 45 til 60 minutter. På slutten av steiketiden har man på litt ost på toppen. 

Server gjerne med salat. 

 

 

4 kommentarer

frodith

26.10.2017 kl.15:23

Den så spsesiell ut. Smaker det lasagne? Som vanlig :-)

morsmiddag

26.10.2017 kl.16:20

frodith: Ja det smaker deilig lasagne, med litt mer smak en med vanlig kjøttdeig :-)

elisebr

26.10.2017 kl.17:58

Så nydelig og godt det så ut! :)

morsmiddag

26.10.2017 kl.18:26

elisebr: Det var kjekt, tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits