Hjortebiff med rødvinsaus

Hjortebiff er en vinner, og med rødvinsaus til ble det et kongemåltid.

Det er veldig viktig at biffen er tint og gjerne også har fått lagt en times tid i romtemperatur før man begynner å steike de. Begynn å steik biffen i god tid før maten skal serveres. Steik biffene til de er gylden brun på begge sider, og skru av platen, og la biffen få ligge i pannen på platen. Den kan ligge så lenge du vil, men den bør få ligge rundt 20 minutter til neste omgang på platen. Hvor mange ganger dette gjentas vil avhenge av hvor tykke stykkene med biffen er. Trykk på kjøttet, er det veldig mykt er den ikke steikt, når kjøttet føles fast/hard er det gjennomsteikt 

Rødvinssaus 

Til rundt 4 personer

2,5 dl kraft helst av hjort

2,5 dl rødvin

1 terning buljong

1 ts sukker

1/2 liten løk

1 fedd hvitløk

salt

Pepper

1 ss maizena 

Ha kraft(hold litt kraft igjen til å røre ut maizenaen med), rødvin, buljong, sukker, renset og findelt løk og hvitløk og la det få koke sammen i rundt 15 minutter eller mer. Smak så til med salt og pepper, og rør maizenaen ut i resten av kraften, ha den i sausen og la de få et oppkok under omrøring. 

Jeg hadde kokte poteter, steikt squash, sopp og tomat, og dampet brokkoli til!

 

#hjort #hjortekjøtt #viltkjøtt #biff #hjortebiff #rødvinsaus #middag #glutenfritt #glutenfri #melkefri #melkefritt #festmiddag #middag #middagstips #Blogg #matblogg #bloggtoppen #godt Sundt #Morsmiddag #Middagforhverdagogfest #middag #for #hverdag #fest #hjortejakt 

 

8 kommentarer

Dag Eirik

21.10.2017 kl.18:47

Takk for maten! Utamæsjælopplevelse

morsmiddag

21.10.2017 kl.18:49

Dag Eirik: he he

frodith

21.10.2017 kl.19:20

Dette er mat for MEG tenker jeg :-D Så skikkelig godt ut, og skjønner at det har vært det også :-D

morsmiddag

21.10.2017 kl.19:25

frodith: Nydelig ja, er veldig heldig som har fått tak i så godt kjøtt :-D

julietalivstil

21.10.2017 kl.20:35

så nydelig ut:) ha en fin kveld☻

morsmiddag

21.10.2017 kl.20:57

julietalivstil: TUsen takk og i like så :-D

elisebr

29.10.2017 kl.12:14

Så nydelig og godt det så ut! :)

morsmiddag

29.10.2017 kl.17:55

elisebr: Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits