Kyllingvinger i soyasaus

I sommer da jeg hadde besøk av Luna fra Hong Kong snakket vi om mangt og mye, og selvsakt om mat. Og jeg er jo nysgjerrig på nye måter å lage mat på, og hva de er vant med å spise, så jeg fikk en oppskrift av moren hennes. De ble veldig godt, og anderledes en jeg har smakt før, bare herlig. I Kina har de mange forskjellige soyasauser, derfor blir det nok ikke helt som der, da det bare finnes en glutenfri soyasaus som jeg vet om. Dette er en veldig enkel rett å lage til.

Thank you very much to Luna's mother for this beautiful simple recipe

  

                                                                                                                                                                  

Til rundt 4 personer:

35-40 ferske tinte kyllingvinger (nå variere det hvor mye man spiser, så tilpass etter behov.

 2 ss hvitvinseddik 

1 dl soyasaus (glutenfri om man ikke tåler gluten) (tåler man gluten kan man nok få flere typer på internasjonalebutikker)

Ca. 1/2 ss sukker

1/2-1 ts salt

3-4 hvitløksfedd (bruke så lite eller mye du ønsker, men det er klart at hvitløken er med på å gjøre smaken)

1 stort stykke med ingefær, rundt 2-3 cm

Olje til steiking

Ha olje i stekepannen og stek kyllingvingene til de er gylden brun på begge sider, ha på hvineddik og la de få koke to minutter. Rens og findel eller bruk hvitløkspressen på hvitløk og ingefæren, og ha også det i pannen,  og la det få surre litt sammen med vingene. Bland soyasaus, sukker og salt og hell dette over vingene, la de få koke under omrøring til vingene er gjennomsteikt(rundt 10-15 minutter. Vend vingene med jevne mellomrom, og ha lokk på pannen om du har. Når vingene er ferdige kan du ha litt ekstra soyasaus på pannen og koke den ut, og ha over vingene som en saus om du ønsker det. 

Jeg hadde salat og ris til, og ekstra soyasaus til risen. 

#Ris #kyllingvinger #HongKong #soyasaus #glutenfrisoyasaus #Soyamarinert #Glutenfritt #melkedritt #Glutenfri #melkefri  #Middag #Middagstips #Oppskrifter #Kaskavihatilmiddag #Enkelt #sunt #Morsmiddag #internasjonalt #Blogg #bloggtoppen #morsmatblogg @lunayyip

 

 

 

8 kommentarer

annebe

15.10.2017 kl.18:58

Ikke frist sånn da, jeg skal bare spise knekkebrød i kveld..hehe.. så skikkelig deilig ut det her :)))

morsmiddag

15.10.2017 kl.19:10

annebe: He he ja det var deilig, og spennende anderledes smak.

Irene

15.10.2017 kl.20:27

Ser nydelig som alltid..

morsmiddag

15.10.2017 kl.20:45

Irene: Takk :-D Det var veldig snillt

frodith

15.10.2017 kl.20:41

Det der så godt ut :-) Og soyasaus er veldig godt :-Dtil wok og andre ting :-)

morsmiddag

15.10.2017 kl.20:46

frodith: Det er sant, jeg bruker det ikke så mye, men det er jo knall til masse.

elisebr

29.10.2017 kl.12:39

Så nydelig og godt det så ut! :)

morsmiddag

29.10.2017 kl.17:56

elisebr: Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits