Hjorteboller i fløtesaus

Du hendelse så heldig jeg er som har et skattekammer med masse godt hjortekjøtt, og noe av de ble til kjøttdeig. Jeg måtte lage litt av noe av deigen med en gang for å se hvordan den ble, og de ble  fantastiske hjortbollene, i all min beskjedenhet ;-).

Det er sjeldent jeg spiser meg stappmett, men i dag ble jeg "julaftenmett".

                          

                                              

Kjøttboller av hjort

28-30 stk 

1/2 kg kjøttdeig av hjort 

1 strøken ss potetmel

1 egg

1 ts spisskummen 

1/2 ts pepper

Ca. 1/2 ts salt 

1/2 ts koriander

1/2 ts estragon

Kraft fra hjortebein

Her kverner jeg alt kjøtt som ikke er brukende til annet en kjøttdeig,men hvilken kjøttdeig!

I bakgrunnen kan du se min svære panne med bein som jeg kokte i nærmere 16 timer, og væsken var nesten halvert. 

 Ha kjøttdeigen, krydder, salt, potetmel og egg i en skål, og bland godt sammen. Jeg hadde også tatt opp et beger med kraft, og den tilsatte jeg salt slik at bollene ble kokt i salt kraft.Men jeg vill ikke sløse med slike edle dråper derfor jeg tok bare opp et beger på rundt 1/2 liter, og kokte heller bollene i to omganger. Jeg bruker alltid å koke en liten prøve bolle for å kjenne at bollene er passe saltet og krydret.  Så formet jeg bollene, og hadde de i kraften og lot de koke i rundt 7 minutter, det vil jo avhenge av hvor store  boller man lager. 

Jeg tar bare opp slik at jeg har til middag, og da har jeg til mange fantastiske middager å glede meg til fremover.

 

       

Fløtesaus:       

2 personer

4 dl kraft av hjort 

1  dl fløte (Jeg brukte laktosefri). (Jeg anbefaler ikke å bruke matfløte i denne retten)

1 1/2 ss maizena

Pepper

Så hadde jeg en liten bit av brun geitost i, siden det gir en ekstra spiss på sausen, men den kan sløyfes. 

Smak på kraften at den ikke er alt for salt, da bør du eventuelt spe den litt med mer fløte eller kraft uten salt. Rør maizena ut i litt av fløten og hell den i kraften under omrøring, la den koke opp. Er sausen for tykk tilsetter du mer fløte, er den passe så kan den bare være slik om du synes den er passe med fløte i. 

Ønsker du en brunere saus kan du bruke sukkerkulør, jeg synes fløtesaus skal være lys og ikke som en brun saus, men det gjør man som man vil med. Ha bollene i sausen, og la de få putre noen minutter. Jeg hadde blomkål, gulerot, aspargestopper og Bjørg sitt nydelig tyttebærsyltetøy til.  (min tidligere fantastiske nabo)

12 kommentarer

frodith

08.10.2017 kl.20:35

Det var eksotiske greier :-) Så kjempegodt ut, og smakte nok himmelsk :-)

morsmiddag

08.10.2017 kl.20:48

frodith: Eksotisk er det vel ikke, det er jo veldig Norskt :-) Men utrolig godt, tror ikke jeg får bedre mat en hjortekjøtt.

frodith

08.10.2017 kl.21:05

Jeg bruker ordet litt feil, men jeg kaller det liksom eksotisk ting, når det ikke er helt VANLIG, og hjort for meg er ikke helt vanlig. Men den korrekte bruken av eksotisk er så klart ikke om norske ting :-o Jeg kan jo heller si SPENNENDE da :-) Jeg har spist rein, men ikke hjort :-)

morsmiddag

08.10.2017 kl.22:00

frodith: Rein og hjort er i samme smaks retting om man kan kalle det. Det er likt, men likevel veldig forskjellig. Jeg er veldig glad i alt viltkjøtt...... og mat generelt he he

cuskima

08.10.2017 kl.21:45

så fantastisk ut <3

morsmiddag

08.10.2017 kl.22:00

cuskima: Å det var det også, bare helt fantastisk.

annebe

08.10.2017 kl.22:24

Mye godt du lager... :)) Fint med matinspirasjon <3

morsmiddag

08.10.2017 kl.22:28

annebe: Takk :-)

aktivmammatiltre

12.10.2017 kl.23:03

Såg utrolig GOT ut du er dyktig

morsmiddag

13.10.2017 kl.19:13

aktivmammatiltre: Tusen takk det var veldig hyggelig.

cuskima

13.10.2017 kl.03:01

<3

morsmiddag

13.10.2017 kl.19:14

cuskima: Enig <3

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits