Hjortebiff

Jeg tror ikke det er noe jeg like så godt som hjortkjøtt, det har bare en helt fantastisk smak. Snakke om å føle seg rik når jeg har vært så heldig å fått kjøpt meg en halv hjort. 

                                                                                                 

Når man steiker biff så er de mange som steiker biff for hardt og mye. "Kluet" er rett og slett å ha god tid, og la kjøtte få hvile. Jeg liker i grunnen å ha litt tynne biffer for jeg klarer ikke å spise et stort stykke biff. Det jeg gjør er å ha en stekepanne med smør og lar den bli god og varm, har deretter  biffen på pannen, og lar den steike seg brun på begge sidene. Så skrur jeg av platen men lar pannen stå på platen med biffen i, og der kan den stå til man skal spise middag, da gjentar man prosessen. Er det tykk stykker biff eller man har en hel filet, gjentas denne prosessen.Det aller viktigste er at biffen får HVILE lenge mellom hver steiking, Ikke mindre en 20 minutter mellom hver steiking. Da får varmen jobbet seg innover i kjøttet uten at saften renner ut og kjøtte blir tørt. 

Bruk det krydderet su ønsker, jeg har som oftest kun salt og pepper siden jeg har saus til med mye smak, og jeg vil ha den naturlige gode smaken på kjøttet.

Til sausen hadde jeg litt kraft og fett fra hjorten, brunost(geitost hadde jeg), tyttebærsyltetøy, maizena, buljong, salt og pepper. 

Jeg hadde rotmos av poteter, blomkål og sellerirot Klikk HER for oppskrift.  

Kantarell sopp passer veldig godt til viltkjøtt, og så hadde jeg asparges og steikte tomater til, men man bruker det man føler for selv. 

 

#hjort #hjortkjøtt #biff #steikebiff #nydelig #middag #fest #festmiddag #Middagstips #Glutenfritt #melkefritt #morsmiddag #blogg #Matblogg #matsøk #bloggtopp #Morsmiddag

6 kommentarer

karidansen

24.09.2017 kl.17:32

Har nesten ikke smakt hjortekjøtt, men viltkjøtt er generelt veldig godt! :)

morsmiddag

24.09.2017 kl.17:40

karidansen: Har dere ikke mye hjort der du bor? Viltkjøtt er som du seier nydelig mat, og det smaker litt som elg, men finere kjøtt og litt mildere.

karidansen

24.09.2017 kl.18:11

Er vant til elg og har smakt rådyr!😊

morsmiddag

24.09.2017 kl.18:29

karidansen: Vil påstå at rådyr og hjort er nokså likt i smak og konsistens

frodith

24.09.2017 kl.20:03

Så deilig :-)

morsmiddag

24.09.2017 kl.20:27

frodith: Bedre mat kan man nesten ikke få, magisk godt :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits