Smuldrepai med plommesyltetøy

Categories Søte gleder

                                        

Smuldrepai er veldig enkel å lage, og er nydelig godt. 

100 g hasselnøtter (kan byttes ut med andre nøtter eller mandler)

1 dl havregryn

1 dl mel (glutenfritt om han ikke skal ha gluten, jeg brukte Toro kakemiks)

200 g smør

1 ts ekte vanilje

1 dl sukker (jeg brukte kokossukker, det er mørkt på farge, så da ble deigen nokså mørk, men fy søren så godt)

Plommesyltetøy eller det man har

Hakk nøttene, smelt smøret i en kjele og ha i havregryn, mel, sukker og nøtter og bland alt godt sammen. 

Smør en ildfast form og ha syltetøy i bunnen, og fordel deigen opp på. Sett i ovnen på 210 grader og steik i rundt 10-15 minutter til den er sprø og gylden på farge. Server gjerne med is eller krem (jeg hadde bare “fuskekrem” (soyakrem på boks), vaniljesaus er også veldig godt til. Tåler man ikke melkeprodukter finnes det en veldig god vaniljesaus man kan få kjøpt på mange vanlige større butikker.

#Glutenfri #melkefri #Søtegleder #Søtt #Godt #kake #glutefrikake #melkefrikake #enkelt #Middag #middagstips #kaffemat #Blogg #bloggtoppen #matblogg

8 kommentarer

8 thoughts on “Smuldrepai med plommesyltetøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *