Steikt ørret med grønnsaksris

Variasjon er vel stikkordet, jeg spiser ikke mye ris av mange grunner og en av de er at den ikke smaker noe. Derfor har jeg begynt å tilsette risen alt mulig, og da blir det plutselig noe helt annet. 

I dag blir det til en porsjon:

1 porsjon ris

Bruk de grønsakene og krydderet du har, men her kommer det jeg brukte.

1/2 gulerot i små terninger

2 buketter blomkål

1 stykke gul paprika

3 vårløk

5-6 sukkererter 

salt

pepper

1/2 ts gurkemeie

1 knivspiss cayanepepper

Ca. 1/2 ts spisskummen  selvfølgelig :-D

Skyll risen og kok den etter pakkens bruksanvisning. Når det begynner å bli rundt 10 minutter igjen av koketiden har man i renset og delt gulerot, blomkål, vårløk og paprika, sukkerertene ventet jeg litt med så de ikke skulle bli i hel kokt. Når vannet er kokt inn og risen er ferdig kokt har man i krydder, salt og sukkererter og smaker til til du finner din smak. 

Jeg hadde hjemmelaget aioli til, og det synes jeg passer til det meste :-D HER finner du oppskriften om du ønsker å ha det til. Man kan selvsakt også bare ha rømme til .Fisken steikte jeg som vanlig i pannen til den var ferdig, og hadde litt salt og lime på.

                                   

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

frodith

29.06.2017 kl.19:26

Det så godt ut :-) Ørret er godt og fint med gul ris til :)

morsmiddag

29.06.2017 kl.19:28

frodith: Takk. Vet du at gurkemeie har en medisinsk effekt på mange sykdommer som feks. leddgikt og andre revmatiske plager. Bruker en god del av den, fersk er best, men vanskelig å få tak i

spisogspar

29.06.2017 kl.22:02

Ja dette så deilig ut :) Gurkemeie er jeg veldig glad i <3

morsmiddag

29.06.2017 kl.22:20

spisogspar: Og ikke minst hvor sunt det er :-D

Siv Svanem

30.06.2017 kl.07:45

Så kjempegodt ut.

morsmiddag

30.06.2017 kl.10:41

Siv Svanem: Takk :-D Jeg elsker mat som er godt krydret og med masse smak, og så spiser vi med øynene også, så fargen har stor betydning.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits