Lameskank i tomatsaus

Lameskank er bare fantastisk god mat, og enkelt å lage til. 

Saus til 2-3 personer: Man må ha litt rikelig saus slik at den dekker skankene under koking.

Beregn 1 lameskank pr. person

1 boks knuste tomater

1 stor løk

1 kinahvitløk eller 2-3 fedd hvitløk

1 stykke ingefær

1/2 rød chili

ca. 100 kålrot

2 gulerøtter

1 paprika

5 dl vann

3 kjøttbuljongterninger (sjekk om den er uten gluten om du ikke tåler gluten)

 ca. 1 ss spisskummen 

Salt

Pepper

Brun skankene på alle sidene, rens og del løk, hvitløk og chili, og surr dette på pannen. Ha alt i en passe stor gryte, så du akkurat får alle skankene i,ha i de steikte grønnsakene, tomatene, buljong og vann og la det koke opp. Rens og finhakk ingefæren, skrell, rens og del kålrot og gulerøttene i biter og i gryten. Når dette har fått kokt en stund har man i spisskummen og salt og pepper etter smak.

Rotmos: 

Laget jeg av:

Poteter

litt sellerirot

blomkål

1/2 kinahvitløk

smør

salt og pepper

Alt ble renset og delt, kokt og hadde smør i og brukte stavmikser å mosen det, smakte til med salt og pepper. 

                                            

 

4 kommentarer

Thomas Frydenberg

24.06.2017 kl.19:37

Ser utrolig godt ut dette her. Ønsker deg en glimrende kveld.

morsmiddag

25.06.2017 kl.11:35

Thomas Frydenberg: Neier pent og takker :-)

frodith

24.06.2017 kl.23:22

Så kjempegodt ut :-) Kos deg :-)

morsmiddag

25.06.2017 kl.11:37

frodith: Takk ja jeg hadde en festlig kveld, og lameskank er alltid en sikker vinner

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits