Britt Elins hverdagsgryte

Det er vel ikke noe som kan slå det å bli invitert på middag mitt i uken, det er virkelig hverdags lykke. Der ble en nydelig gryte med kjøtt, karbonadedeig og tomater og rotmos til. Gryten var NYDELIG god, så tusen takk for maten Britt Elin, jeg kommer gjerne snart igjen :-D

1/2 kg karbonadedeig

1/2 kg oksekjøtt (men bruk det kjøttet du ønsker selv)

3 sjalottløk eller en vanlig liten løk. 

2 fedd hvitløk

 1 beger sjampinjong

1 boks  knuste tomater

1 glass tomatpuré

Ca. 5 dl vann (Fra jeg kokte ut stekepannen mellom hver steiking, og da jeg skylte boken og glasset, alt skal meg :-)

2 buljongterninger (tåler du ikke gluten må du sjekke at buljongen ikke inneholder gluten)

1/2 ss paprikapulver
 

1 ts chilipulver

2 ts spisskummen 

salt

pepper

Steik biter av kjøttet og karbonadedeigen( karbonadedeigen ble ikke finhakket,  men laget litt store klumper), og ha  det deretter i en gryte, kok ut pannen ut mellom hver steiking også dette skal med i gryten. Løken og soppen  renses og skjæres i biter og steikes  før man har de i gryten med kjøttet. Deretter har man i knuste tomater, tomatpuré, buljong og krydder, og lar det hele få koke til kjøttet er mørt, det trenger ikke ta lang tid, det kommer litt ant på hvilke type kjøtt man bruker. Smak til med salt og pepper. 

Server gjerne med en rotmos  i den jeg fikk var det blomkål, sellerirot og poteter,  smør, salt og pepper. HER kan du se hvordan jeg gjør det.

 

Jeg var så sulten og det luktet så fantastisk vidunderlig at jeg glemte å ta bilde før etter på.

                                                                             

 

 

 

5 kommentarer

Thomas Frydenberg

22.06.2017 kl.19:57

Høres kjempegodt ut, tviler ikke på at det smakte godt.

frodith

22.06.2017 kl.23:00

Så deilig :-)

morsmiddag

23.06.2017 kl.01:05

frodith: Takk :-D

cuskima

23.06.2017 kl.19:07

namm :D

morsmiddag

23.06.2017 kl.22:15

cuskima: :-)

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits