Utrolig god brunsaus med brun geitost til feks. kjøttkaker

Jeg bare elsker grønn ertestuing, men i dag ble sausen så utrolig god at jeg spiste den nesten med skje.

Det jeg bruker å gjøre er å ta rester av geitosten som er lite igjen av at jeg ikke kan bruke ostehøvel på den å har de i en pose i fryseren.  Når jeg trenger den til for eksempel viltsaus tar jeg jeg opp fra fryseren, og rett i gryten så mye jeg trenger. Kaster ikke noe her i heimen vet du ;-).

Saus til  fire personer:

1 liter vann

4 buljongterninger (tåler du ikke gluten må du sjekke at buljongterningene ikke inneholder hvete/gluten)

3 store ss med maizena

4 biter fra rundt fire rester av ost av geit eller av vanlig brunost om du tåler melk, har du ikke det så bruk rundt 1/2 liten ost

1 god klatt smør

Salt (men vent til sausen er kokt opp så den ikke blir for salt, buljongen er ganske salt

Pepper

Sukkerkulør

Ha alt i en panne utenom salt og sukkerkulør, det tar du i når sausen er kokt opp, og du skal smake den til.

Kok opp under omrøring, når sausen er kokt har man i litt sukkerkulør, pass på at den ikke blir for mørk, så ta litt av gangen. 

Smak på sausen om du ønsker mer salt, pepper eller geitost. 

Ha i kjøttkaker og la de putre til kjøttkakene er gjennomvarm.



Oppskrift på kjøttkaker finner du HER

Oppskrift på ertestuing finner du HER

5 kommentarer

Siv Svanem

08.06.2017 kl.08:02

Så skikkelig godt ut.

morsmiddag

08.06.2017 kl.10:16

Siv Svanem: Så kjekt da, det var det også ;-)

margarites

08.06.2017 kl.19:58

Nam, kjøttkaker med brun saus og ertestuing...får nesten vann i munnen :-)

morsmiddag

10.06.2017 kl.08:27

margarites: Det er nydelig mat, det morsomme er at jeg liker bedre knekte poteter i sausen og ertestuingen en selve kjøttkakene. :-D

sisselgu

14.06.2017 kl.13:05

Får vann i munnen

se gjerne på bloggen min

deg skal jeg følge

ha en fin dag

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits