Steikt ris, kylling og rabarbra

For meg har rabarbra kun vært til bruk som dessert eller kaker, men nå har jeg funnet ut at det er knallgodt som tilbehør til middag. Det er jo syrlig som tyttebær og ripsgele, så hvorfor ikke? Jeg kan røpe at det ble knallgodt :-D

Jeg kjøpte kyllinglårkjøtt uten bein, og steikte det med salt og pepper, de er tynne biter så de var ferdig på få minutter.

Til ca. 4 porsjoner:

1 rabarbra

2 ss vann

2 1/2 ss sukker (forsøk deg litt frem på hvor mye sukker du trenger, den skal være syrlig, men ikke uspiselig sur)

1/2 ts kanel det passer veldig godt til kylling

Rabarbraen renset jeg og delte i biter og hadde i en panne sammen med vann, sukker og kanel. Det hele fikk kokt i rundt 5 minutter eller til rabarbraen er myk, smak til om  du synes den er passe søt.
Steikt ris 4 personer:

3 porsjoner kot ris

1 stor gulerot

1 nepe

1 pakke vårløk

5-6 Sjampinjong

3 egg

2 ts spisskummen 

1 ts chilipulver

2 ts koriander

2 ts oregano

salt og eventuelt pepper

Man kan selvsakt bruke akkurat de grønnsakene man har og liker, og det samme gjelder krydder. 

Kok risen ferdig eller bruk rester av ris. Rens og rasp gulerot og nepe, rens og del sjampinjong og vårløk i fine biter. Bruk en vid steikepanne eller lignende panne med litt overflate, og surr løk og sjampinjong, ha på risen og la den surre med en stund før man har på gulerot og nepen. Bland egg og krydder godt sammen, og ha det på risblandingen og rør godt sammen. Smak til om du ønsker mer krydder eller salt. Man kan gjerne ha på soayasaus (husk at man må ha glutenfri om man ikke tåler gluten), om man ønsker det. 

#Steiktris #ris #rabarbra #rabarbratilmiddag #middag #middagstips #sunnmiddag #morsmiddag #kylling #rabarbrakompott #rabarbragrøt #Kyllingmiddag #bloggtoppen #blogg #glutenfritt #melkefritt 

8 kommentarer

margarites

05.06.2017 kl.18:56

Det der var en helt ny variant...men hvorfor ikke? Jeg kan godt tenke meg at syrlig rabarbra passer godt sammen med ris og kylling :-)

morsmiddag

05.06.2017 kl.18:58

margarites: Etter min smak gjør det det. Og i mange asiatiske og utenlandske retter bruke de ofte syrlige yoghurt med kanel og andre urter i kylling og lammeretter :-)

Dag Eirik

05.06.2017 kl.19:06

Godtgodtgodtgodt......

morsmiddag

05.06.2017 kl.19:10

Dag Eirik: :-D

frodith

05.06.2017 kl.20:03

De har jo mye gode "marmelader", chutney, på indiske restauranter. Det blir gel litt samme med rabarbra :-)

morsmiddag

05.06.2017 kl.20:47

frodith: Det vil jeg tro, har faktisk aldri laget chutney, tenkte faktisk tanken selv.

elisebr

06.06.2017 kl.20:43

Så nydelig og godt det så ut! :)

morsmiddag

06.06.2017 kl.22:28

elisebr: Tusen takk :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits