Carbonara med rester av and

Denne oppskriften  har blitt liggende en stud, men det var kjempegodt og kjekt å få brukt opp rester.

                                     

 

Det er vel gjerne ikke hverdagskost å ha rester av and, men man kan bruke kylling eller hva man har tilgjengelig. Carbonara er veldig enkelt å lage og smaker aldeles fortreffelig. Det er også enkelt å lage både glutenfritt og vanlig, man bruker bare to panner og har i eggeblandingen og parmesanen i hver panne med pasta, så kan man ha tilbehøret til om man vil.

Ca. 150 g bånd spagetti (har man cøliaki eller hveteallergi bruker man glutenfri, som fåes kjøpt i de fleste  butikker etter hvert)

Kok etter pakkens anvisning. Sil av vannet og la den stå et lite halvminutt slik at resten av vannet damper bort.

Så mye and man har igjen, og er det litt lite kan man bruke feks. bacon i tillegg

4 egg

4 ss vann

salt

pepper

200 g parmesan eller mer

Denne gangen hadde jeg litt paprika og sukkererter i, det er fargerikt og godt. (men dette kan sløyfes)

Eventuelt 1 potte fersk basilikum

 Pisk egg, vann, krydder og halvparten av osten  godt sammen. Når pastaen er ferdig kokt siles vannet av, og man har på eggeblandingen. 

Før servering har han på resten av osten, og om man har basilikum, finhakkes denne og has i gryten sammen med pastaen.



 

8 kommentarer

frodith

09.04.2017 kl.20:10

Så deilig da :-)

morsmiddag

09.04.2017 kl.20:16

frodith: Takk :-)

annebe

09.04.2017 kl.20:12

Ser fargerikt og delikat ut :)) Ikke sikker på om jeg har smakt and..men kylling har vi ofte :)) Kos deg med kvelden <3

morsmiddag

09.04.2017 kl.20:17

annebe: Det er veldig godt, kraftigere på smak en kylling. Anbefales virkelig, helt utrolig godt.

lisarorvik

09.04.2017 kl.20:23

Dette så godt ut :)

morsmiddag

09.04.2017 kl.20:24

lisarorvik: Takk :-) Er knallgodt, du får lage det en dag om ikke med and så med noe annet godt i :-)

margarites

09.04.2017 kl.23:06

Det finnes så utrolig mange gode måter å tilberede pasta på, og carbonara er en veldig god rett. Dette ser deilig ut :-)

morsmiddag

09.04.2017 kl.23:20

margarites: Ja ikke sant, bare fantastien som stopper oss :-D

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits