Lammegryte

Categories Kjøttretter

Noen ganger blir det man lager enda bedre en det man hadde trodd den skulle bli, og det ble denne lammegryten som jeg laget i går.

Til 3-4 personer:

1 kg lammekjøtt (jeg brukte skivet lammelår, det har en del bein og da blir det mer smak, men mindre kjøtt. Så er man flere en tre, og noen av gjestene er storspisere bør man gjerne ha mer kjøtt)

1 boks knuste tomater

1 glass Tomatpuré

Ca.2 dl vann (siden knuste tomater variere på hvor mye væske den inneholder kan vannmengden variere en del, gryten skal være tykk som om man har jevnet den, men selvsakt ikke for tykk)

1 ss hvitvineddik

2 løk

1 hvitløk

2 cm. fersk ingefær

1 chili eller tilsvarende med tørket chili

1 ss spisskum 

1 ss koriander

1 ts nellik

1 ts muskat 

4 buljongterninger av kjøtt (sjekk at de er glutenfri om du har cøliaki)

Salt

Pepper

2 store gulerøtter

5 skiver med sellerirot

1 paprika

1/2 squash (for at ikke squashen skal bli overkokt, hadde jeg den i rett før servering)

Rens og del løken i biter. Hvitløk og ingefær renses og findeles eller skvises gjennom en hvitløk presse, og ha dette og løken i en gryte og surr litt før man har kjøtte i til bruning. Når kjøttet har fått brunfarge har man på Tomatpuré, knuste tomater, vann, eddik og buljong og setter det på kok. Skrell gulerot og selleri i litt gode biter og ha det i gryten sammen med krydderne.La alt få koke i rundt 1 1/2 time eller til kjøttet er mørt.

På slutten har man i oppdelt paprika og squash, og smaker om man trenger mer salt og krydder. Server gjerne med ris eller mos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Lammegryte

  1. Mariann: Takk så utrolig hyggelig 🙂 Det var rett og slett nydelig. Da jeg begynte å lage den hadde jeg en plan, men som vanlig ble den helt anderledes, og det tror jeg var bra he he

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *