Steikt ørret med ris og chilimajones



 

Risen laget jeg med en liten vri siden jeg skulle ha den til fisk, da er det ekstra godt med litt syre til. 

Beregn  1/2-1 dl ris per person (kommer ant på hvor små spist eller man trenger litt større porsjon)

Til en stor porsjon

Til 1 dl ris brukte jeg

2 ss hvitvin eddik eller lime/sitron (man kan bruke vin, og da kan man bytte ut mer av vannet med hvitvin, de gir veldig god smak)

1 1/2 dl vann

1 klype salt

1 ts grønnsaksbuljongpulver

1 klatt med smør(tåler man ikke melkeprodukter bruker man melkefritt smør) når risen var ferdig kokt

Skyll risen, og ha den i en panne, ha på vineddik, vann,salt og buljong og la det koken til væsken er innkokt.  Ha i en klatt med smør, man kan gjerne ha i finhakkede urter om man har, det setter alltid en ekstra spiss på maten. 

Ørret

Beregn mellom 150-200 g ørret eller laks alt etter hva du foretrekker

Steik fisken på sterk varme på begge sider, for så å skru ned varmen, og la fisken få ligge å kose seg i pannen mellom 15-20 minutter der man vender den med jevne mellomrom. Ha på salt og pepper.

Chili majonesen finner du HER

8 kommentarer

frodith

22.03.2017 kl.20:22

Fisken så god ut den :-)

morsmiddag

22.03.2017 kl.20:23

frodith: He he he he ja og chilimajonesen var også veldig god ;-)

Sandra Marie

22.03.2017 kl.21:10

det så godt ut, ble sulten :D

morsmiddag

22.03.2017 kl.21:38

Sandra Marie: Takk skal du ha :-D

Siv Svanem

23.03.2017 kl.07:38

Fristende.

morsmiddag

23.03.2017 kl.09:02

Siv Svanem: Så bra :-D Tusen takk.

elisebr

23.03.2017 kl.13:59

Så nydelig og godt det så ut! :)

morsmiddag

23.03.2017 kl.14:06

elisebr: Tusen takk så hyggelig :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits