Andelår og båtpoteter

And er nydelig, smakfullt og saftig kjøtt, men hverdagsmat er det ikke siden det koster en del. Men sammenlignet med feks. biff er det ikke så ille, og da kan man unne seg en slik delikatesse innimellom.

Man kan krydre eller marinere andelåret akkurat slik man ønsker det.

Jeg fulgte anbefalingen på pakken, som var at man skulle sette et steketermometer(som man får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker til en billig penge), der låret er tykkest. Forvarm ovnen til 150 grader, ha  låret/lårene i en ildfast form krydre de etter ønske, jeg brukte salt og pepper og med litt olje over. Når stekeovnen er varm, setter man den ildfaste formen med låret /lårene mitt i ovnen, og lar de stå til temperaturen viser 90 grader (rundt 1 time). Ta låret/lårene ut av ovnen og la de hvile i rundt 10-15 minutter. Rett før servering  setter man oven  på grill om man har den funksjonen, ellers setter man oven på 250 grader og setter den ilfdaste formen så langt oppe i ovnen som er praktisk mulig. Det tar rundt 5-10 minutter for å et sprøtt og gyldent skinn på låret, men pass godt på så det ikke blir brent. Husk at alle ovner er forskjellige, slik at må gjerne justere temperaturen etter sin egen  ovn. 

Oppskrift på båtpoteter finner du HER vanlige og Spanske HER

Denne gangen hadde jeg vanlige båtpoteter til, neste gang vil jeg lage Spanske. 

Jeg hadde også en halv stor avokado til, isbergsalat, ruccola salat og tomater til. For en herlig måltid :-D

Har du smakt and?

#and #andelår #sunt #godt #middag #middagstips #blogg #morsmiddag #båtpoteter # glutenfritt #melkefritt #eggefritt

 

10 kommentarer

annebe

11.03.2017 kl.17:45

Kan ikke huske å ha spist and.. men det her ser jo veldig godt ut i alle fall :))) Ha en fin kveld <3

morsmiddag

11.03.2017 kl.17:56

annebe: Jeg bare elsker smaken av and, den har sin helt spesielle egenart. :-) Enkelt å lage til også.
Ha en nydelig fin helg du også Anne :-)

frodith

11.03.2017 kl.19:38

Jeg har så vidt smakt and, det er godt da :-) Håper du koser deg <3

morsmiddag

11.03.2017 kl.19:49

frodith: Takk i like så :-D

cuskima

11.03.2017 kl.20:33

såvidt smakt? tok du en kvart munnfull? :D Frodit..er så morsomme sånne ting vi sier....

eg har spist både and og gås...veldig deilig....and i minipannekaker på kinesisk er snadder :D

morsmiddag

11.03.2017 kl.20:53

cuskima: He he tror du er i feil yrke, kanskje du skulle vært språkforsker ;-)

cuskima

13.03.2017 kl.21:09

hahahaahha neida bare syns sånn e så vittig :D

morsmiddag

13.03.2017 kl.21:10

cuskima: Og jeg ser ikke hva som er morsomt :-) he he

elisebr

16.03.2017 kl.16:50

Så godt det så ut! :)

morsmiddag

16.03.2017 kl.21:17

elisebr: Takk :-D

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits