Hjemmelaget mangosorbet

Categories Søte gleder

 

Denne desserten er det lenge siden jeg laget, men siden kroppen min ikke vil like mye som jeg vil,  og min gamle far er inn og ut av sykehuset da blir det bloggpause.

 

Mangosorbet  har en fantastisk farge og smak, den inneholder blant annet karoten som er forstadiet til vitamin A, som blant annet er viktig for synet vårt, og hjelper til  på å få brunfarge, det er noe å tenke på nå som det nærmer seg vår 🙂

Mango er ikke bare sunt, den smaker helt nydelig til mangosorbet, jeg tror nesten dette er absolutt blant mine favoritt desserter. 

 

Velg mango som er godt moden, da har den rikelig sødme, og den er lett å få most. 

 

250 g sukker

1 dl vann

Kok sukker og vann opp til sukkeret er løst opp i vannet (et minutt eller to), avkjøl det i kjøleskapet i minst et par timer, gjerne over natten om man er god å planlegge 😉

——————

4 stk  moden mango

Litt saft av lime eller  sitron (Her vil det variere litt etter hvor søt og moden mangoen er, men mangosorbet skal være frisk på smak, men ikke sur.

Mango har en stein på langs mitt i, når du legger den på benken, er steinen vannrett med den veien den legger seg. Bruk en myk kniv å skjær langs steinen, skjær bort alt fruktkjøttet du klarer også fra steinen. Skallet må også fjernes før alt tas i en blender eller lignede, ha i den avkjølte sukkerlaken og kjør massen til den er helt most. Smak til med presset lime/sitron til du synes den er passe søt, smaken er som baken, nemlig delt. 

Har man ismaskin bruker man den. Jeg har ikke ismaskin så jeg hadde den i en skål med lokk som jeg satte i fryseren. Jeg rørte i den med jevne mellomrom (ca. hver 30 minutt).

Mangosorbet trengte rundt 5 timer før den var passe frossen i min fryser, men uansett er det lurt å lage den i god tid, dessuten er det jo knall med alt som er gjort før maten skal serveres. 

Jeg serverte Mangosorbet med vaniljeis til gjesten, det er en helt fantastisk kombinasjon. Det finnes også veldig god is å få kjøpt som er helt uten melkeprodukter.

 

 

 

 

 

12 kommentarer

12 thoughts on “Hjemmelaget mangosorbet

  1. Nam, bare overskriften her fikk meg til å drømme om mango! Mango og nektariner er blant mine fruktfavoritter. Jeg har aldri laget sorbet, men denne må jeg prøve 🙂

  2. margarites: Helt enig det er to fantastiske frukter. Da jeg gikk gravid med min eldste datter var det ikke mango her til lands, men nektarin og fersken var det, og jeg spiste sikkert mesteparten av importen he he. Liker du mango, vil du elske denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *