Røykt blåkveite med rotmos

Categories Fiskeretter

I går kjøpte jeg røykt blåkveite, og siden jeg ikke spiser så mye av gangen kjøpte jeg kun et fiskestykke. noe jeg angre umiddelbart på da jeg begynte å spise, for du all verden så god den var.   Jeg laget rotmos til av to grunner, den ene var at jeg rett og slett ikke gadd å lage hvit saus, og dessuten blir ikke hvit saus  like god som når man kan bruke melkeprodukter. Den andre grunnen var at jeg hadde et blomkålhode som truet med å dø i bunnen av kjøleskapet og det måtte jeg få brukt opp. Selv om dette høres ut som en merkelig kombinasjon, så er det ikke det, det var kjempe godt. Og om man tenker seg om så lager man jo plukkfisk som er potetmos og fisk. Fordelene er også mange, man får i seg mer grønnsaker, og dermed både mer vitaminer, mineraler og fiber. 

Blåkveite er en helt fantastisk næringsrik fisk, den inneholder omega-3, D vitamin, A vitamin, de fleste B vitaminene og selen så denne fisken bør vi absolutt spise mer av.

Røykt blåkveite

Beregn 150- 200 g røykt blåkveite per person.

Ha rikelig med vann i en panne, og ha litt salt i, når vannet koker har man fisken i, og venter til vannet nesten koker igjen før man skrur ned platen. Fisken skal så trekke i rundt 10 minutter. 

Rotmos

Her er det STORT rom for kreativitet, men jeg  brukte til to personer:

Nesten et helt lite blomkål

4 poteter 

En god klatt smør

Salt 

Pepper

Skrell potetene og rens blomkålen, man kan gjerne bruke deler av stilken også, den smaker nydelig, kok til potetene er møre. Hell av vannet, ha smøret i og bruk stavmikser eller en potetmoser. Smak til med salt og pepper.

Jeg hadde gulerøtter i forskjellige farger som jeg brukte en stor “blyantspisser” (se HER )og lagde blomster av, jeg hadde de litt i kokevannet av mosen før servering. Jeg må bare innrømme at slike små ting får hjerte mitt til å hoppe av glede, skal ikke mye til for å glede meg ser du 🙂

                                            

 

11 kommentarer

11 thoughts on “Røykt blåkveite med rotmos

  1. frodith: Lekkert og luksuriøst er vel litt overdrevet på denne retten, men utrolig gøy å lage slike blomster, og ikke minst hvor fantastisk flott naturen er.

  2. Ingrid: Det passer sikkert også veldig godt til. Jeg må si at det er veldig lenge siden jeg har spist, men så godt som det var tror jeg at jeg må ned igjen å kjøpe mer mandag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *