Brødkrutonger

                                
Hvem har tørt brød,ikke av og til, glutenfritt brød er intet unntak, det tørker med en gang. Derfor et lite tips hva jeg bruker å gjøre når jeg har litt brød som er blitt uspiselig siden det er så tørt.  Krutonger kan brukes i supper og salater.

                                        

Skjær skiver av brødet, og så terninger



Ha terningene i en ildfast form og bruk olje (da foretrekker jeg olivenolje),krydder (feks. grillkrydder)  og salt. Men man kan også  bruke pesto, det er kun fantasien som begrenser en.




Bland alt godt sammen slik at krutongene har fått godt med både olje, salt og krydder.


Steik krutongene i ovnen, gjerne med varmluft på 200 grader  i rundt 10 minutter eller til de er gylden brun. Er de ikke tørr så skru ned varmen, la døren stå åpen med varmluft på. Har man ikke steikeovn, så ha de på stekepannen.

Oppbevares tørt.


 

12 kommentarer

Krutonger smaker godt til alt mulig, og brø har en jo bestandig litt ekstra av.:)

morsmiddag

31.01.2017 kl.10:55

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jeg bruker ikke mye brød, men utrolig hvor fort det tørker uansett. Hva bruker du krutonger til utenom supper og salater?
Når jeg serverer kylling foreksempel, og ikke ønsker potet eller ris. Da med salat, og krutong. Samme med fisk.

morsmiddag

31.01.2017 kl.22:45

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Takk, det var lurt.

Alexandra Emilie

31.01.2017 kl.11:54

dette smaker sååå godt<3

morsmiddag

31.01.2017 kl.22:42

Alexandra Emilie: :-)

frodith

31.01.2017 kl.19:28

Brødkrutonger er en fin ting, lager annen konsistens i maten liksom :-)

morsmiddag

31.01.2017 kl.22:45

frodith: Om du ser på 4 stjernes middag snakker han kokken hele tiden og noe kronsji til he he.

ingridtunheimr

31.01.2017 kl.23:11

Det har jeg laget mange ganger og det smaker så mye bedre enn kjøpekrutonger. Jeg er litt lat og steker mine bare i stekepannen og bruker dem til Cæsarsalat, men de kan jo brukes i de fleste salater.

morsmiddag

02.02.2017 kl.11:27

ingridtunheimr: Ja ikke sant at det er mye bedre, dessuten er det nå nesten galskap å kjøpe når det er SÅ enkelt å lage, og man kan bruke brød i stede for å kaste det. Det er ikke noe feil å steike de i pannen, det har jeg gjort mange ganger også :-)

ingridtunheimr

02.02.2017 kl.13:25

Hei igjen, Randi.

Ang.din kommentar hos meg så er det et kjempebra lite stereoanlegg som står i hjørnet, og skjenken er kjøpt hos Bolia for noen år siden.

morsmiddag

02.02.2017 kl.15:44

ingridtunheimr: Kult.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits