Meksikansk gryte

Categories Retter med kjøttdeig

Jeg leste  et eller annet sted at Toro si Meksikanske gryte ble lasert for 40 år siden, og jeg husker det faktisk veldig godt. Min far drev dagligvarehandel den gang, og dermed fikk vi stadig smaksprøver, også mekikansk gryte. Det var veldig eksotisk, og nesten litt i overkant mye smak , siden vi knapt hadde annet krydder en salt og pepper. Men heldigvis har dette endret seg helt enormt, og siden jeg ikke har laget denne fra bunnen av noen gang(i alle fall ikke som jeg kan huske)  så da var det på tide.

2 dl ris

4 dl vann

1/2 ts salt

2 buljongterninger 

Kok opp vannet sammen med buljongen,  ha i ris og salt, la det koke etter pakkens anvisning. 

———————————–

400 g kjøtt-eller karbonadedeig

1 løk 

1 kinahvitløk eller 3-4 hvitløk fedd (kan minke eller kutte ut om man ikke liker eller tåler det)

1 1/2 chili (som over)

1 1/2 paprika (jeg hadde tre forskjellige typer, men man bruker den man ha)

3 ts spisskummen 

3 ts oregano

3 ts paprikapulver

1/2 ts chilipulver

PS: Alle disse krydderne får du kjøpt i vanlig butikk, sammen tilsvarer dette tacokrydder, det kan også være et alternativ. HER kan du lese om hjemmelaget Tacokrydder uten tilsetting-og fyllstoffer. Vær obs på at ferdig kjøpt tacokrydder kan inneholde gluten, det samme gjelder buljong. 

2 bokser knuste tomater (jeg tok litt vann å skylte ut av boksene så jeg fikk med alt, og hadde det med i pannen)

1 boks brune bønner

Saften av 1/2 sitron eller lime

Salt

Pepper

Rens og del løk, hvitløk, chili og paprika og surr det i en panne noen minutter, steik kjøttdeigen (jeg klarte å glemme det i min “borte vekk svære”, så jeg hadde den bare i gryten, det går helt fint og er ikke farlig, men man får en fastere konsistens når den blir steikt), ha så i de knuste tomatene og krydderne. Når risen er ferdig kokt tas den sammen med resten, deretter har man  i bønnene, og smaker til med sitron/lime, krydder og salt. 

Jeg hadde litt fersk basilikum på, men det er ikke nødvendig, men jeg må jo ta fine bilder til dere 🙂

 

 

23 kommentarer

23 thoughts on “Meksikansk gryte

  1. Alexandra Emilie: det var flott sakt av deg, tusen takk. Jo jeg er helt sikker på at det vil smake himmelsk om du lager den, det er poenget med min måte å lage mat på. Enkel, kjapp, smakfull og sunn :-). Prøv og så ser du 🙂

  2. Alexandra Emilie: Gi meg en lyd hvordan det går da :-). Du kan dele oppskriften i to om det blir mye med mat til 4 stykker :-).Det er bare til å spørre meg om det er noe 🙂

  3. Igjen ser det veldig godt ut, og enkelt å lage selv. Alle de ingrediensene er sånt som finnes i huset til vanlig. Skal prøve denne en dag. Kanskje et dumt spørsmål, men er jasminris eller basmatiris best egnet? Eller kanskje en helt annen ris?

  4. margarites: Jeg er mest glad i basmatiris, men i denne spiller det liten rolle 🙂 Ingen spørsmål er dumme, det som er dumt er å sitte å lure uten å spørre. Så spør om hva du vil 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *