Steik ørret er vel gjerne ikke det mest spennene man kan ha, men det er utrolig godt og enkel mat å lage. Det datt inn i hode mitt en dressing jeg laget mye av da jeg jobbet med mat,og den ble veldig populær. Den passer også blant annet til som dipp.
Ørreten steikte jeg noen minutter på hver side og hadde salt og pepper på.
Dressingen er like enkel:
Ca. 1 dl rømme/laktosefri rømme (jeg fant en rømme erstatning på Meny, når jeg blander med andre
1/4 kinaløk eller du kan bruke hvitløksfedd
2 ts grillkrydder (dette er et blandingskrydder og enkelte merker kan inneholde gluten)
Rens og bruk hvitløkpresse om du har ellers finhakker du den.. Ha hvitløk og grillkrydder i rømmen og bland sammen. Den blir enda bedre om den får stå til dagen etter.
Nå skulle jeg ha båtesteiket poteter( finner du HER til, men jeg må ha glemt potetene på butikken, så det ble en god salat og rester av sellerimos etter i går. Men det var ikke noe å klage på, det var helt nydelig sammen.
Stekt ørret er supergodt 🙂 UTEN dressing så klart 😀
frodith: He he seff
Stekt ørret er godt, hør ikke på Frodith , med dressing, Hehe
Mariann: ha ha ha en ting har jeg lært meg opp igjennom årene er at smaken er som baken, delt 😉
Jo da stekt ørret er veldig godt i min verden. Hva man velger å servere til er ofte litt etter dagsformen og dette så som vanlig godt ut::)
vanja kvalstad: Takk, og jeg er enig med deg 🙂