Havreflarn

Categories Julekaker

Noen ganger er ting så enkelt at det er umulig å få til, og det ble litt slik med disse kakene før jeg endelig fikk de til

                                                 

 

Det er i grunnen er veldig morsom historie etter min mening.  Og historien er omtrent slik: Jeg var inne på Vinhone sin blogg som du gjerne må titte innom HER, hun hadde blant annet lagt ut bilde av havrefarn. Mannen hennes tåler heller ikke gluten så det blir til at vi diskutere litt mat, og nysgjerrig som jeg er spurte jeg hvordan hun laget de. Hun er en kjapp dame, og det var ikke lenge før hun hadde skrevet oppskriften i kommentarfeltet. Det så jo så enkelt ut at selv en sjimpanse med et øye ville klare det, så jeg heiv meg rundt selv om jeg i grunnen var ganske trett. Jeg syntes det var litt mye egg, men tenkte at det var vel bare slik, og når jeg først var i gang så ville jeg lage dobbel porsjon, derfor brukte jeg 8 egg.  De ble fryktelig rart, så jeg skrev en melding til henne for å spørre hva jeg hadde gjort galt. Og forklaringen var enkelt å greit at hun var vant å doble deigen både en og tre ganger, og hun hadde skrevet alt som en porsjon utenom eggene. Det skulle være et egg, men hun hadde skrevet 4, og jeg som ikke liker å kaste, forsøkte å redde deigen uten hell. Naboen fikk noen av kakene og   resten gikk rett i bosset. Men tror du jeg ga meg, “NOP”, og jeg begynte på igjen, denne gangen med dobbel porsjon og rett oppskrift. Hva jeg da hadde gjort er ikke godt å si, men de ble like ubrukelig som de første.  Kjøkkenet så ut som det var bombet, og jeg var helt gåen, og ingen kaker. Da ga jeg meg for den gangen, men jeg hadde planer om å forsøke igjen en dag jeg var opplagt.  

                                                                   

Og  imellomtiden kom det en pakke i posten, jeg var veldig forundret siden jeg ikke ventet pakke. Da jeg åpnet pakken ble jeg først utrolig overasket, og så fikk jeg meg en god latter, for da hadde Vinhone blogg sent meg en av sine fantastiske selvlagde engler, og en “kakeboks” med en havreflarn, og en søt liten lapp der det stod beklager at hun hadde gitt meg feil oppskrift. Helt herlig og utrolig artig. 

                                                       

Da jeg endelig skulle prøve meg igjen fant jeg ikke oppskriften så jeg så i en kokebok, og tilpasset den litt, og det var nesten helt likt oppskriften til Vinhone, det eneste som skilte var at hun hadde en ss glutenfritt mel i.

Oppskriften er enkelt å greit he he;

100 g  glutenfrie havregryn om du trenger det

100 g smør

125 g sukker

1 egg

1 ts bakepulver

1 ss glutenfritt mel (tåler man gluten kan man selvsakt bruke hvetemel)

Sett ovnen på 200 g (Jeg anbefaler ikke å bruke varmluft). Smelt smøret og ha havregryne i og la de få ligge å trekke litt. Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i havregrynene, og bakepulver og vend forsiktig og lett med en slikkepott. Bruk en ts og sett kakene på steikebrett med veldig god avstand, siden disse flyter veldig utover, og det skal de også gjøre. Sett de mitt i ovnen, og steik de i rundt 5 minutter, følg godt med for de kan bli fort brent. De skal bli brun rundt kanten og hvit i mitten. Når kakene er ferdig må de få bli helt kald på bakebrette før du tar de av, uten smuldrer de opp. Ha de i en tett boks. 

                                                      

 

 

 

27 kommentarer

27 thoughts on “Havreflarn

  1. Trur ikke jeg skal prøve meg..hehe.. Di så gode ut de på bildet da, så det var bra du ikke ga opp :)) Koselig pakke fra Vinhone, jeg leser også bloggen hennes ganske ofte :)) Fin dag videre <3

  2. Ha, ha, eg har ledd mykje av denne kakesoga, etter at den første forskrekkinga gjekk over. No lo eg igjen av den festlege teksten din. Kakene dine såg akkurat like ut som mine, så det er nok omtrent same sorten. Ma’en kallar dei non stop, pga han ikkje greier å stoppe å ete, når han først er byrja.

  3. For en herlig historie, og så bra at du ikke ga deg 🙂 8 egg var nok litt i meste laget men når man lager noe for første gang så tror man jo at det som står i oppskriften er rett. Vinhone har fantastisk mye gøy på bloggen sin, hun skriver morsomt og viser frem massevis av kreative ideer! Og ideer det har hun virkelig, en superherlig dame virker det som 🙂 Kakene dine så veldig god ut så da var det bra at det gikk bra til slutt 🙂

  4. Ha-ha, den var herlig den tegningen da 😀 Gjelder å ikke gi seg ja. En herlig historie om din baking, kan man ha for mye egg altså :-D?

  5. frodith: Når man har 7 mer en i oppskriften så begynner det å bli i overkant ja 😉 he he
    Historien er jo bare helt kanon, og det er jo takket være Åshild (vinhøne)

  6. margarites: Det er noe med det, alt det kan bli for mye av alt he he. Jeg har nok laget de før men det er sikkert 20 år siden, og så godt husker jeg ikke. Vinhøne blogg er bare helt utrolig morsom dame, digger bloggen hennes. Tenk om alle voksne damer hadde vært så sprek og lekne, da hadde det ikke vært gale.

  7. Oldemorbloggen: Jeg har ledd mang en gang etter den ettermiddagen, og ikke minst da jeg fikk post. Hadde ikke ørene vært i veien hadde glise gått rundt. Ikke rart han kaller det nonstopp, har erfart den du. er jo livsfarlige gode. Tusen takk for en fantastisk herlig latter, og god kakeoppskrift.

  8. Siv Svanem: he he nei jeg er nok ikke den første som gir meg. Jeg var en av de første i Norge som begynte å produsere glutenfri og allergi mat, så da hjalt det å være særdeles kreativ og utholdende 🙂 Dette var nesten bare gøy.

  9. Victoria Grøtting: 🙂 Et sted må man begynne, du vet man vinner ikke tour de france med å sykle en gang 😉 Om du lager de hadde det vært kjelt å høre hvordan det gikk. 🙂

  10. Victoria Grøtting: Det ble en hel hau, men jeg lagde en porsjon til når jeg så at jeg fikk det til. Kan tenke meg at det ble rundt 30 kaker eller mer, det ble tre brett. Men kakene skal stå langt fra hverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *