Hvordan kan man fryse ertestuing/erter eller annen mat uten at det tar stor plass

Når man ikke kan spise ferdigprodukter på grunn av cøliaki, allergi, mat intoleranse,  man rett og slett ikke ønsker alle tilsetningstoffene som er i industri mat, eller man vil spare penger. Uansett grunn,så skal man ha plass til alt i fryseren, noe som kan være en utfordring, derfor vil jeg dele denne ideen om hvordan jeg gjør det. Som oftest lager jeg mat kun til meg selv, men når jeg gjør det som vist under det ikke et problem om jeg skulle får gjester, da knuser jeg av en ekstra bit. Og det beste av alt er at det tiner jo mye fortere når det er flatpakket en når det er i en klump, og det blir jo minimalt med rester når man kan ta ut så mye man vil.

Når ertestuingen er ferdig nedkjølt, har jeg ertestuing i brødposer, trykker alt jevnt utover, lager "hakk" bortover i posen.  Dette gjør  jeg for at  det skal være enkelt å ta ut så mye man trenger. og det beste av alt, det tiner jo kjempefort, og det blir ikke rester. 

Uansett hva jeg fryser skriver jeg hva det er, for det er ikke alltid det er like enkelt å se hva ting er når det er bunnfrossen.

Om du vil se hvordan man lager ertestuing av enten tørkede erter eller av erter på boks eller frosne erter kan du trykke HER, gul ertersuppe finner du HER                      

   

Slik som dette kan du gjøre med det meste som er ikke er flytende som for eksempel lapskaus, kjøttdeig se HER, purreløk se HER, ris se HER. Når man ikke drikker melk selv men kjekt å  ha i når man får gjester på besøk som trenger melk i kaffen se HER.

Gule erter, kikerter og bønner blir ikke så most som grønnerter , så de bryr jeg meg ikke om å lage hakk i posen. Når man skal ta ut det man trenger, kan man enten slå posen i kjøkkenbenken,eller bruke en tresleiv eller en kjevle eller lignende som er litt tyngde i  å slå på posen. 




 

4 kommentarer

margarites

13.12.2016 kl.16:57

Smart tips det der! Det skal jeg jammen prøve meg på :-)

morsmiddag

13.12.2016 kl.17:02

margarites: Det er enkelt som bare det :-) Lykke til.

frodith

13.12.2016 kl.19:18

Erter er godt til mye, og det er vel ganske sunt også er det ikke? Blir nok mest ertesuppe her må jeg innrømme.

morsmiddag

13.12.2016 kl.21:03

frodith: Erter er sunt åre rundt, og ertersupper er nydelig, spesielt om man bruker kraft fra pinnekjøtt osv.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits