Her i familien har vi mange rare greier når det gjelder mat, og da er det bra man kan være litt kreativ og åpen om matlaging. Mine barn var hjemme i helgen, og det er vel ikke noe som er mer koselig en når vi alle er samlet rundt bordet. Da er jeg veldig rik. Vi skulle lage to pizza, en med sjømat og en vanlig, men hva i ale dager har man i bunnen med reker, synes gjerne ikke tomat er det beste. Avokado og reker passer godt sammen, og da var det bare å prøve. Min datter syntes det var litt lite smak i den (men hun er verre en meg med å krydre maten), men den var veldig god, og anderledes.
Jeg kjøpte en ferdig pizzabunn (glutenfri).
1 stor avocado
2 båter lime
Jeg brukte litt tørket chili, men bruk chilipulver eller lignede
Salt
Bruk gjerne mer krydder.
Del avocadoen i to og ta skarp avocadoen fra skallet. Bruk en gaffel eller en stavmikser å mos den, ha i presset lime, salt og chilipulver.
Ha blandingen på pizzabunnen
Jeg hadde:
Litt squash
Paprika gul og rød
Sukkererter
Brekkbønner
Sesamfrø
Reker (jeg brukte lake reker, men det blir nok enda bedre med freske reker)
Parmesan (raspet)
Rens og del grønnsakene, ha de på pizzaen, strø på sesamfrø, og raspet ost. Steik mitt i ovnen på 210 grader i rundt 10 minutter eller til pizzaen er gylden og brun. Ha litt fersk presset lime over pizzaen slik du gjør når du spiser reker, det hever smaken.
Var vist så sultet at jeg ikke var tålmodig nok til jeg fikk et godt bilde 🙂
Ønsker du mer smak eller styrke er et tips å lage “hotte reker” klikk HER
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Har en stor giveaway konkurranse, bli gjerne med)
Så kjempe godt ut!!! 😀 love IT!!
Det er sikkert en sunn pizza, jeg spiser sjelden sånn med fisk på. Men den så god ut 🙂
Sentrumjenta: Så hyggelig, tusen takk.:-)
frodith: Reker er sjømat og ikke fisk 🙂 Men vi ser ting forskjellig, og det er helt ok.
Spennende pizza :)) Gøy å eksperimentere 🙂
Denne pizzaen så spennende ut. Og så sesamfrø på, det hadde jeg aldri kommet på å bruke selv, men hvorfor ikke? Alle ingrediensene her er gode hver for seg, så da må jo kombinasjonen bli bra også 🙂
Litt utenom det vanlige, men det så godt ut som alltid hos deg.
Siv Svanem: Tusen takk det var nå veldig snilt av deg. Det hender jeg glimter til vet du 😉
Så deilig 😀
Seline Ekelund: Takk, ja jeg må si at dette er noe jeg definitivt kommer til å lage igjen.