Tomatsuppen Hellstrøm hadde besvimt av

Mandag er kjøttfri dag eller meat free monday om du vil, nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er konsekvent, men det hender. Og når alle monner drar får det være godt nok. Noe også min hjemmelage tomatsuppe  får være, selv om jeg har sett på Hellstrøm som siler av grønnsakene i suppen. Jeg synes det er rein sløseri, og fullstendig uaktuelt for meg, i grønnsaker er det jo masse fibrene , og ikke for å glemme at jeg ikke trenger mel til jevning når jeg lager den slik. Så sorry  Hellstrøm, og alle hans tilhengere, dere må nok finne en annen blogg en min ;-) 

Tomatsuppen ble  nydelig  som alltid med alle de deilige grønnsakene i. 

Suppe til 3-4 personer:

1 løk

1 purreløk

2 gulerøtter

2 skiver sellerirot

2 røde chili

4 hvitløkfedd (Både chili og hvitløk kan reduseres kraftig eller kuttes ut om man ønsker det)

2 beger eller bokser knuste tomater (a. ca.400g, det er slike merkelige mål på boksene, derfor ca g.)

2 terninger med grønnsaksbuljong

5 dl vann

Olje eller smør å surre grønnsakene i

Eventuelt salt om det er ønskelig

Friske urter om du har og feks. et strø parmesan. Ønsker man pasta koker man det til etter pakkens anvisning.  

Tomatsuppe er jo mat man kan ha alt mulig i som pølser, bacon, krutonger, egg, pasta osv.

Rensk løk, chili og grønnsaker ,og kutt i biter før man har det i pannen med olje eller smør, og surrer alt en stund, ha på vann, hakkede tomater, buljong og pepper. La alt få koke til grønsakene er passe mør, da bruker man stavmikser å jevne suppen,  synes du suppen blir for tykk, har man i litt mer vann eller eventuelt melk eller fløte om man ønsker det.   Smak på suppen for å se om det trengs mer salt eller pepper.    

                                                              

#tomatsuppe #hjemmelaget #suppe #grønnsaker #glutenfri #melkefri #middag #enkelt Middagstips #meatfreemonday #meat  #free #monday #kjøttfrimandag 

#kjøtt #fri #mandag #morsmiddag #Hellstrøm 

8 kommentarer

frodith

28.11.2016 kl.19:01

Jeg er ikke noe spesielt Hellstrøm -fan, og egentlig bryr jeg meg jo ikke stort uansett. Men tomatsuppe er godt, i små doser, og helst med egg i :-D

morsmiddag

28.11.2016 kl.19:13

frodith: Jeg er nok ikke stor fan heller, men han er jo flink. Men bloggen min skal ikke være oppskrifter som er vanskelig, men enkle å lage mat som forholdsvis enkel å få tak i. Det er ikke ofte jeg lager tomatsuppe heller, men av og til er det supergodt, og enig at det må være egg i.

margarites

28.11.2016 kl.19:54

Enda en fristende rett :-) Ser godt ut, og med grønnsaker høres den enda bedre ut :-)

morsmiddag

28.11.2016 kl.20:10

margarites: Grønnsaker lager masse god smak selvsakt har de også mye vitaminer og mineraler, og fiber som vi får litt lite av i kosten. Men smaken er absolutt den vitigste, det er bare nydelig resurs vi har her i landet.

Min matgale verden

28.11.2016 kl.20:49

Haha, jeg gjør som deg <3 Meeeen, må innrømme jeg fikk lyst å prøve den raguen med saft fra grønnsakene. Kanskje man kan lage tomatsaus av pulpen :?) (Pulpen er det som ligger igjen i juseren, tilfelle noen ikke visste det) Men tomatsuppe på din måte er SÅ godt!!

morsmiddag

28.11.2016 kl.20:56

Min matgale verden: Klart at alt er til sin tid og måte, alle må finne sin måte å gjøre det på. Jeg vet jo ikke, men tror det vil bli litt rart, men gleder meg å høre når du har forsøkt :-)))))

lykkebobla

29.11.2016 kl.04:50

Liker best masse grønnsaker i også :)

morsmiddag

29.11.2016 kl.09:22

lykkebobla: Så bra:-) Da er nå vi jallefall to :-))))

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits