Hjemmelagde kjøttkaker og ertestuing

Utrolig saftige, smakfulle kjøttkaker!

 

Erterstuing er en virkelig favoritt, jeg kan spise det uten noe som helst annet. I går kjøpte jeg tre pakker med tørkede erter, og la i vann slik at jeg kunne koke ertestuing å fryse ned. Kjøpe erterstuing sitter langt inne å spise, for det første er den ikke så god, og  den er fire ganger så dyr som når man lager den selv. Jeg satt ertene på kok, og gikk en tur, da jeg kom hjem var de kokte, egentlig for lenge siden. Jeg svingte meg rundt å satte på poteter, laget kjøttkakene, og hadde begynt på sausen, og der låste hoften seg. Ufattelig typisk og lite praktisk. Ikke kom jeg meg verken frem eller tilbake, så det ente med at jeg måtte skru ned platene på et minimum, og  lirke meg inn på sofaen. Sulten som en ulv, og maten var nesten ferdig, vel ikke mye å gjøre med det en å vente.

Men katte (Jenny Dyp) fant ut at dette var jo perfekt til å få litt kos, 

 

Men som dere ser ble middagen ferdig og jeg fikk stilt min sult.

Jeg har fått kjøpt noe helt fantastisk kvalitets karbonadedeig som jeg laget kjøttkakene av.

1 kg karbonadedeig

3 egg

3 strøkne ss med potetmel

2 ss pulver grønnsaksbuljong

Ca. 3 ts pepper

Ca.  2 ts salt

Bland alt godt sammen og lag en liten prøvekake for å se om du trenger mer krydder eller salt, jeg måtte ha litt  mer pepper i. 

Steik kakene  på begge sidene. Skal du fryse noen kjøttkaker, trenger man ikke gjennomsteike de, for da skal de jo varmes opp igjen, men skal man spise kakene på direkten har man de i sausen og lar kakene koke i rundt 10 minutter, slik at de  helt sikkert er gjennomkokt, og sausen.

Oppskrift på grønn erterstuing finner du  HER og på brun saus HER (men denne gangen hadde jeg 1 løk i sausen i tillegg). 

Og jeg hadde ripsgele til, det er bare magisk godt til slik mat, oppskriften finner du HER

1 søndag i advent, da må jeg jo lufte den lilla duken.

                                        


 

 

10 kommentarer

annebe

27.11.2016 kl.17:20

Det er god mat det, men lenge siden vi har hatt det nå..på tide kanskje :)) Håper hofta er bra/bedre igjen :)) Fine pus også, som koste seg :)) Ha en trivelig kveld <3

morsmiddag

27.11.2016 kl.17:24

annebe: Ja kjøttkaker med erterstuing er slik mat man plutselig får lyst på. Pusen er helt skjønn, og hoften lever sitt eget liv, he he det går bra.

frodith

27.11.2016 kl.17:23

Jeg har hatt kjøttkaker og ertestuing i dag. Ikke NOE hjemmelaget så klart :-D men godt smakte det likevel :-)

morsmiddag

27.11.2016 kl.17:25

frodith: Det man er vant til smaker godt uansett, men der er vel jeg en matsnobb he he.

Victoria Larsen

27.11.2016 kl.18:02

Åh, ser deilig ut! :)

morsmiddag

27.11.2016 kl.18:14

Victoria Larsen: Tusen takk :-)

margarites

27.11.2016 kl.20:40

Dette ser skikkelig godt ut! Jeg laget kjøttkaker forrige søndag, og med poseertestuing. Har aldri prøvd det før og det funket greit. Hvordan hjemmelaget smaker husker jeg ikke, men maten ble god i alle fall. Søndagen er en grei dag å bruke litt ekstra tid på matlaging, dersom jeg ikke har andre planer.

morsmiddag

27.11.2016 kl.21:45

margarites: Det man er vant å bruke og det man liker må da være perfekt. Søndager er jo en dag da man kan ta seg tid til å gjøre noe ekstra. Kjekt å kunne ta seg tid å kose seg både å lage den og spise den med familien.

spisogspar

27.11.2016 kl.21:37

Mmm så deilig, kjøttkaker med ertestuing er så godt <3 Håper hoften din er bedre nå! Fine pusekatten :D

morsmiddag

27.11.2016 kl.21:46

spisogspar: Takk :-) Hoften og andre deler knirker og knarker som de selv vil he he, man venner seg til det meste :-))) Jenny er en herlig pus, som egentlig er sjefen i huset.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits