Gourmet plukkfisk til middag

                                        

                                           Vil du komme å spise middag når jeg har denne plukkfisken?

Det er et utrykk som heter noe slik som, "det er ikke hvordan du har det, men hvordan man tar det", og det er på mange måter et knakkende godt  ordtak (men ikke alltid like lett å gjennomføre). Vel slik er det i matverden også,  det handler ikke om hvilke rester man har igjen, eller hva man lager, men hvordan man tilbereder, og ikke minst presenterer den! Men her som ellers må man gjerne bli bevist, og få inspirasjon til hvordan man kan gjøre det. Igår hadde jeg torsk med  eggesmør, poteter og gulerøtter og brekkbønner til middag, utrolig deilig mat, men jeg klarte ikke å spise opp. Resten ble dekket til , og satt rett i kjøleskapet. Er man mange og bare har litt fisk igjen, kan man fryse ned fisk hver gang man har en rest, til slutt er det nok til plukkfisk, fiskegrateng, fisketaco osv. Det samme gjerder med osterester. 


 Potet gulerot  og fisk var igjen fra i går, selleriroten, gulerot til rasping, og spekeskinke fra Stranda er nytt :-), 

For å gjøre det litt systematisk så hadde jeg:

3 små ukokte biter av sellerirot ( det er ikke nødvendig, men jeg synse at  maten smaker uendelig mye bedre med litt sellerirot i)

1 kokt potet

1 kokt gulerot

Fisk uten bein og skinn (ingen liker å spise et piggsvin)

1 god klatt med smør

Litt av kokevannet

salt

Pepper

2 sneier med spekeskinke som jeg steikte og hadde på tørkepapir for at fettet skulle renne av, og så knuste jeg det over plukkfisken     

En fersk gulerot til rasping (jeg har en liten rasp som lager remser i stedet for den tradisjonelle raspen.

Fremgangsmåte:

Jeg renset sellerien og satte den på kok først, hadde så i en renset potet og restene av gulerot, og lot det koke til sellerien var mør.

Da silte jeg av mesteparten av vannet, hadde i en klatt smør, fisken, salt og pepper, for deretter å bruke en stavmikser. Vær litt forsiktig når du bruker stavmikseren så maten ikke blir seig. jeg lar stavmikseren kun gå i korte sekunder, før jeg flytter den. Har du ikke en stavmikser bruk en gaffel eller en potetmoser.

Smak om du trenger mer salt, pepper eller eventuelt smør. 

Spekeskinken hadde jeg  kun et minutt på steikepannen på hver side, og hadde den  på tørkepapir for at fettet skulle renne av, og knuste den j over plukkfisken.   

#gourmet #plukkfisk #rester  #spisoppmaten #spis #opp #maten  #Ikke #kast #Mat #restemiddag #middagstips #morsmiddag #glutenfritt #glutenfri #melkefri #melkefritt #naturlig #sunt #godt #glad #gjester

 

10 kommentarer

elisebr

22.11.2016 kl.16:06

Så flink du er og så godt det så ut! :)

morsmiddag

22.11.2016 kl.16:07

elisebr: Så utrolig kjekt du synes det, tusen takk :-)

Victoria Larsen

22.11.2016 kl.18:31

Åh, nydelig :-D

morsmiddag

22.11.2016 kl.19:43

Victoria Larsen: Tusen takk :-)

frodith

22.11.2016 kl.18:34

Jeg kommer heller en dag du har indisk,for å si det sånn :-D he-he

morsmiddag

22.11.2016 kl.19:48

frodith: Du er hjertelig velkommen ;-)

spisogspar

22.11.2016 kl.19:21

Så deilig middag <3 Bra å bruke opp rester slik som du gjør her :)

morsmiddag

22.11.2016 kl.19:49

spisogspar: Så er det jo så utrolig enkel middag da, i tillegg til at man ikke trenger kaste :-))))

Mariann

22.11.2016 kl.20:47

Ja, jeg kommer :) rester av fisk, spiser jeg på brødskiva, men har faktisk ikke tenkt over at jeg kan samle de opp. Ost fryser jeg, og loffskiver, praktisk hvis man får lyst på ostesmørbrød. :)

morsmiddag

22.11.2016 kl.20:56

Mariann: Man kan ikke tenke på alt, jeg har nå tross alt jobbet med mat i mange år :-) Utrolig praktisk å ha fryser, kan ikke forestile meg livet før den og kjøleskapet var vanlig.
Glemte helt å si at jeg gleder meg til du kommer på middag ;-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits