Kokt torsk med eggesmør

Kokt torsk er blant mine favoritter, utrolig god smak og enkelt å tilberede. 

For å få det aller beste ut av smaken på fisken, kand en ikke være for lite saltet, derfor bruker jeg  rundt 3 ss salt per. liter vann.

Fisken skal aldri koke, men trekke. Man koker opp vannet, tilsetter saltet og har fisken i, vent til vanne begynner å boble igjen, og skru ned så mye at vannet ikke bobler mer. Etter dette skal fisken bare ligge å kose seg i det salte vannet til den er ferdig, det kan variere utrolig mye avhengig av hvor store og tykke fiskestykkene er. Det som vises på bilde, trengte 15 minutter, men er det tynne små fiskestykker, kan  fisken være ferdig på tre minutter.

Man kan dytte med en kniv eller lignede  i midten av fisken, deler den seg fint i skiver, er den ferdig, er det motstand lar du den ligge litt til.

Eggesmør er rett og slett kun kokt egg og smeltet smør, men det gir et ekstra løft på middagen. 

Jeg hadde kokte poteter, gulerøtter og brekkbønner til, og litt persille til pynt, Ingrid Espelid er tross alt min helt. kokt #torsk #kokttorsk #fisk #sunt #middag #middagstips # tips #morsmiddag #mamma #pappa  #mor #glutenfritt #melkefritt 

5 kommentarer

Mariann

21.11.2016 kl.19:01

Namnam :)

morsmiddag

21.11.2016 kl.19:07

Mariann: Takk, det er bare nydelig :-)

frodith

21.11.2016 kl.21:25

Det var nok godt ja :-) Jeg har spist indisk...IGJEN :-D

spisogspar

21.11.2016 kl.22:32

Så flotte farger! Ser nydelig godt ut <3

morsmiddag

21.11.2016 kl.22:38

spisogspar: Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits