Brun saus på 5 minutter

Til 4 personer.

6 dl vann (man kan bytte litt av vannet ut med litt fløte eller melk om man ønsker det)

2 buljongterninger som knuses litt

1- 2 ts sukkerkulør (jeg var litt uforsiktig å ikke brukte teskje, så sausen ble litt vel mørk, om jeg hadde brukt litt fløte eller lignede, ville den blitt lysere)

2 ss maizena

Ca. 1/2 ts salt

Litt pepper

(ønsker man å ha i løk, renser og deler man løken, surrer den i litt smør, før man tar pannen av platen. Ha alle andre ingrediensene i, og gjør som det står i fremgangsmåten under. Bruker du løk tar det noen minutter lenger å lage :-))

Ha alt i en panne og sett platen på og kok opp under stadig omrøring. Når sausen har kokt opp smaker du om den er passe med salt og pepper, har i det du ønsker å ha i sausen, det kan være pølse som jeg hadde eller kjøttkaker, fiskekaker osv. 

                                                   Som Jamie Oliver  seier "easy peasy"

                                                           

 

 

3 kommentarer

frodith

15.11.2016 kl.20:08

Ja ingenting kan måle seg med hjemmelaget brun saus :-)

morsmiddag

15.11.2016 kl.20:11

frodith: Ja den er minst like god som ferdigsaus, og sikkert 10 ganger billigere :-)

morsmiddag

15.11.2016 kl.20:11

frodith: Ok ingen e-stoffer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits