Thai inspirert suppe med steinbit og ørret

                                  

Jeg blir mer og mer glad i mat med mye smak, og mat som er inspirert fra Thailand  er akkurat det. At det også er naturlig uten verken melk eller gluten, er herlig rett og slett, bra for alle. 

Til 4 personer trenger man:

Ca. 250 g ørret eller laks uten skinn og ben

Ca. 250 g steinbit eller annen hvit fisk uten skinn og ben

1 stor løk (vil du ha mer farge kan du bruke rødløk)

2 røde chili

1 sitronstang (Lurt å begynne å leite etter denne tidlig, jeg fikk ikke tak i, så man kan kutte den ut, og bruke mer lime)

1 lime

1 fedd hvitløk 

2 limblad (jeg fant kun tørket i pakke på Meny)

2 vårløk

30- 50 g frisk koriander (ca. 1 potte)

2 kylling buljong terninger

3 dl  vann

2 bokser kokosmelk (a 400 g)

3- 5 ts chilipaste 

4 ss fiskesaus

1 ts sukker

olje eller smør til steiking

Eventuelt litt salt om nødvendig (jeg måtte ha i litt i)

Om du bare har en type fisk så går det også fint. Rens og del chili, løk og hvitløk og surr de til de blir mykt, ha i vann, kokosmelk, buljong, og paste,  fiskesaus, oppdelt sitrongress, limblad, presset lime og sukker. Del fisken i ikke alt for store biter og ha de i pannen sammen med resten. Smak til og se om du må ha mer chilipasta eller lim osv.   Rett før servering har man i oppskjært koriander og vårløk. 

Jeg kjøpte meg noen glutenfrie baugetter og hadde hvitløkssmør på, og steikte de i ovnen. 

de var helt vilt godt. 

Hvitløksmør: En ca. beregning:  2 hvitløksfedd

Ca. 50 g smør, litt salt. Bland alt godt sammen og smør på brød eller baugetter før steiking. 

 

 

 

18 kommentarer

lisarorvik

06.11.2016 kl.23:02

Dette så kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

morsmiddag

06.11.2016 kl.23:05

lisarorvik: neier pent og takker. :-)

06.11.2016 kl.23:14

Supergodt, anbefales 👍

morsmiddag

06.11.2016 kl.23:16

Anonym: Tusen takk, så kjekt at du likte den :-))))) og ikke minst at du ville komme på besøk, alltid like koselig

Victoria Larsen

06.11.2016 kl.23:17

Ser godt ut! :D

morsmiddag

06.11.2016 kl.23:19

Victoria Larsen: Så bra, det smakte fantastisk :-)

frodith

07.11.2016 kl.06:22

Så kjempedeilig ut :-) Jeg liker sterke, indisk-inspirert suppe :-) Eller Thai da :-)

morsmiddag

07.11.2016 kl.11:21

frodith: Enig med du, sterk og masse krydret mat gir krydder i hverdagen :-)

margarites

07.11.2016 kl.07:42

Høres godt ut...uten fisken da. Ha en fin mandag <3

morsmiddag

07.11.2016 kl.11:22

margarites: Liker du ikke fisk?????

Min matgale verden

07.11.2016 kl.07:58

Så deilig!! Og perfekt nå på høsten. Jeg har kjøpt sitrongress og limeblader i asiatisk butikk, bruker det så sjelden så har resterende mengde i fryseboksen og tar opp ved behov. ;)

morsmiddag

07.11.2016 kl.11:23

Min matgale verden: Det var knall lurt, hvorfor har ikke jeg tenkt på det, jeg som fryser det mest. Thanks ;-)

margarites

07.11.2016 kl.17:33

Neeei, men jeg skulle ønske at jeg gjorde det. Bare lukten når jeg passerer en fiskedisk i butikken.... Men jeg spiser litt da...men da står det Findus på pakken (så da er det ikke ordentlig fisk)

morsmiddag

07.11.2016 kl.21:02

margarites: Utrolig merkelig, da må du hatt noen skikkelig elendige opplevelser med fisk :-)

margarites

08.11.2016 kl.22:37

Husker jeg spiste torsk på jobben på -80 tallet. Det føltes som jeg fikk munnen full av ull ( kunne like gjerne spist på et ullteppe) og det må jo være en helt feil opplevelse :-(

morsmiddag

09.11.2016 kl.11:40

margarites: Ha ha høres traumatisk ut, er umulig å forestille seg hvordan det må være. Jeg tror kluet er å spise rein fisk og som er godt tilberedt, da tror jeg du får et annet syn på det. Du er herved invitert på fisk hos meg ;-)

margarites

09.11.2016 kl.22:04

Takk for det :-) Og fisk med bein er heller ikke noe for meg ;-)

morsmiddag

10.11.2016 kl.10:06

margarites: Bein i fisk og sand i salat er vel siste sort (vil heller ha bein i fisken en sand i salaten). Ikke alltid like lett å få absolutt alt bort selv om man er nøye, men det hjelper nå veldig :-)))))

Skriv en ny kommentar

morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits