Wraps med and

I fjord fikk jeg to kokebøker av min snille gode venninne  Åse, den ene var vårmat og den andre med høstmat. Matlei som jeg bare kan bli, var jeg på utkikk etter noe som kunne være fristende til fredagskos. Da øynene mine falt wraps med and, ble jeg veldig sulten, så det ble det. Ut på butikken for å kjøpe det jeg ikke hadde, og det var i grunnen alt  he he. Det var godt, men da jeg skulle for sikkerhetskyld sjekke hoisisausen, så var den jamen meg gluten i, det ble noen utsagn som ikke passer på trykk. Neste gang skal jeg lage sausen selv , og gjerne ha litt salat eller noe til, for jeg synes at kun vårløk ble litt tamt, men det er en smakssak selvsakt. 

Oppskriften er altså for en gang skyld laget nesten etter oppskriften fra boken  SUNN MAT- ÅRET RUNDT, "Den friske smaken av vår". Skal jeg si noe om kokebøkene, så er det litt mye ingredienser man må leite med lys og lykter for å finne ingrediensene til, og da blir terskelen for å lage helt etter oppskriften nokså liten for min del, hva med deg?

Til 4 personer:

600 g andebryst (jeg kjøpte andelår siden jeg ikke fikk tak i andebryst)

2-3  ss kinesisk sichuanpepper (denne pepperen fikk ikke jeg tak i for ingen hadde hørt om den en gang, så jeg brukte vanlig pepper)

Litt salt

6-8 vårløk

8-12 tortilla lefser (tåler du ikke gluten, må du kjøpe glutenfrie, de finnes på de fleste butikker heldigvis)

Hoisinsaus som vite seg å IKKE være glutenfri(om noen vet om glutenfri variant, please gi meg en lyd)

Steik andebrystene etter anvisningen på pakken med peper og litt salt. Skyll og del vårløken i tynne strimler, og legg den på et fat. Når anen er ferdig deler man det opp i tynne skiver . Varm lefsene.  Man har på sausen (om man kan spise den da), vårløk og and, surr den sammen og nyt. 

                                                         

                                                         
                                                     

  

 

 

  

6 kommentarer

lisarorvik

16.10.2016 kl.20:04

Dette så godt ut ;) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

morsmiddag

16.10.2016 kl.20:09

lisarorvik: Takk :-)

elisebr

16.10.2016 kl.20:17

Nam! :) Så godt det så ut! :)

morsmiddag

16.10.2016 kl.20:43

elisebr: Tusen takk :-)

iselinslund

16.10.2016 kl.21:24

Nam!

morsmiddag

16.10.2016 kl.21:36

iselinslund: :-D

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits