Steikt ørret med lun mangosalat

Det er to ting vi mennesker  ALLTID kan snakke om ,som er "nøytralt", det er mat og været. Siden sistnevnte begynner å bli svært ensformig og kjedelig, så får vi snakke om mat :-). Og det var akkurat det jeg snakket om med Cecilie  som er kinesiolog som jeg går til når det trengs.  Og hun kom med ideen om lun mangosalat til ørret, og det skal jeg fortelle ikke var noen dum ide, for det smakte utrolig godt. 

Til 2 personer: 

1/2 moden mango

1 kinahvitløk eller to hvitløksfedd

2-3 vårløk

2 store gulerøtter 

5-6 cherrytomater eller 1 vanlig tomat

1- 2 ts med nypresset lime

1/2 ts salt

Del mangoen i biter, jeg gjør det på følgende måte da går det enkelt og greit å få den i pannen.

 

Rens og findel hvitløken eller bruk hvitløkspresse, ha den i en panne med smør eller olje og surr den, Cecilie brukte å raspe guleroten, men helt ærlig så giddet jeg ikke det, så jeg bare finhakket guleroten, og hadde den sammen med hvitløken for da trengte den litt mer varme. Ha i mangoen. Findel vårløk og del tomatene i biter og ha det i sammen med det andre, smak til med salt. 

Steik fisken og ha poteter eller det tilbehøret du ønsker. Jeg hadde steikte poteter til. 


 

 

6 kommentarer

annebe

06.09.2016 kl.14:32

Mange gode tips å finne hos deg...nam :)) Hadde fisk i går, i dag blir det noe pasta til middag :))

morsmiddag

06.09.2016 kl.14:44

annebe: Ja du vet jeg snakker mye om mat he he, så da kommer det stadig nye ideer. :-)

lykkebobla

06.09.2016 kl.19:59

Mango er så godt til mat og denne hørtes kjempegod ut :) Glad i snakke om mat jeg også, men veldig opptatt av været også selv om det er ensformig som du sier...

morsmiddag

06.09.2016 kl.20:50

lykkebobla: Jeg er veldig lei av alt regnet som bøtter ned, så nå vil jeg heller snakke om mat, Mango er både sunt og godt :-)

Susanna

12.09.2016 kl.14:18

Ser väldigt gott ut :)

morsmiddag

12.09.2016 kl.20:21

Susanna: Takk :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits