Marengs topper

Categories Søte gleder

Eller pikekyss som  det gjerne kalles, er søte og flotte å skape litt fest med. Det ble tre typer marengs topper, hvite, lett rosa og turkis. 

Faktisk utrolig enkelt å lage, men det tar litt tid å få de sprø, men de står nå i ovnen.   

Dette er en stor oppskrift, så man kan dele den i to man ønsker mindre mengde.

6 eggehviter

450 g sukker

Skill eggehviten fra eggeplommen. Det kreves litt konsentrasjon om du ikke har gjort dette før, men en teknikk er å ha tre forskjellige kopper/skåler, det blir mye oppvask, men det kan lønne seg. For om man er uheldig med et egg slik at man får eggeplomme i eggehviten, så har man ikke ødelagt alle eggene. For å presisere hva jeg mener så har jeg en skål til eggehviter, en skål til eggeplommer og  en skål eller kopp til det egget jeg deler. 

Ha eggehviten i en miksmaster sammen med  litt av sukkeret, og begynn å pisk på full styrke, når eggehviten har gått en stund skrur man av mikseren og har i mer sukker, og denne prosessen fortsetter til alt sukkeret er i eggehviten, og eggehviten er blitt helt stiv (kan du snu bollen og ikke noe faller ut, da er eggehviten stiv nok). 

Nå kan du velge å ha  i konditorfarge eller ikke. Ønsker man flere farger må man ha eggehviten i forskjellige skåler når man har i fargen, man må blande fargen forsiktig i. Jeg fikk en tilbakemelding om at ei hadde prøvd å bruke fargepasta, men det vil jeg tro er for mye fett i  slik at  det ødelegger marengsen. 

Ha marengsen i en sprøytepose og sprut små topper på bakepair, bruker du en “tyll) med mønster får marengs toppene mønster.

Det er en fordel å bruke varmluft på stekeovnen, sett den på  100 grader og la marengs toppene stå til de er stive tvers igjennom det tar rundt to timer. 

                                                       

                                                       

 

 

26 kommentarer

26 thoughts on “Marengs topper

  1. annebe: Det inngår nok ikke i min daglige kosthold heller, og det er jeg glad for. For tar man en, må man plutselig ta en til og en til osv. 😉

  2. Takk for oppskrift. Jeg har eggehviter igjen etter middagen i går, og så tenkte jeg at “nå hiver jeg dem i vasken” – men nå ombestemte jeg meg 🙂 Så jeg går i gang og prøver med en gang. Har aldri laget sånne små marengs før 🙂

  3. margarites: Å så bra, får høre hvordan det har gått da. Hjerte mitt hopper av glede når du ikke kaster mat 🙂 Du kan lage en hel marengsplate også, så kan du ta på krem og bær

  4. De står i ovnen nå. Marengsen kunne snues oppned før jeg tok den i sprøyteposen. På brettet så seig de utover sånn at de fine rosene jeg laget har blitt til glatte kaker. Det betyr bare at jeg må prøve igjen en annen gang også. Marengsen til Kvæfjordkaken pleier jo alltid å bli bra. Kanskje det er fargen jeg tok oppi nå som påvirket?

  5. Jeg har bare hatt i en dråpe fargepasta (ikke sånn flytende på flaske). For jeg har bare laget av to eggehviter. Men øvelse gjør mester 🙂

  6. Anne Grethe: Takk ja farger gjør noe med oss, det er det ikke tvil om. Her som syndefloten har tatt over trenger vi vist farger for å overleve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *