Vegetar gryte med aubergine og kikerter

Categories Vegetar mat

Det er ikke mandag i dag, men jeg våger meg likevel ut med en vegetargryte. Den ble knallgod om jeg må si det selv, og den var veldig mettende. Jeg hadde ikke ris eller annet til, men det var rikelig  for to til tre personer alt etter hvor storspist man er.

2 løk

1 purreløk (jeg var tom for hvitløk, men hadde nok hatt i et fedd eller to om jeg hadde hatt)

1/2 rød chili

Ca. 1 cm ingefær

1/2 stor aubergine (vil du se hva aubergine er klikker du HER)

1/2 gul paprika som jeg måtte bruke opp for den holdt på å avgå med døden)

Et lite stykke sellerirot eller et par stenger stangselleri

1 (290 g) beger ferdig kokte kikerter

Rundt 100 g (halvt glass (Et glass er 180 g) med tomatpuré eller man kan bruke 1 boks knuste 

4,5- 5 dl vann

2 terninger grønnsaksbuljong 

Ca. 1 ts koriander

salt

pepper

 

Vask og del auberginen i biter og strø litt salt på (man behøver ikke gjøre dette om man ikke vil, det blir godt likevel). Rens og del løken og de andre grønnsakene, ha smør i en gryte og fres litt og litt av grønnsakene. Ha så i auberginen og la den også få være med i gryten. Når alt har fått surret godt sammen, har man på tomatpuré, vann og buljong. Kikertene bør skylles før man har de i gryten, rør med jevne mellomrom og la alt få koke i rundt 10 minutter. Ha i koriander, salt  og pepper etter smak. 

 

16 kommentarer

16 thoughts on “Vegetar gryte med aubergine og kikerter

  1. Mariann Sæther Tokle: Å legge kikkertene i bløt og koke de selv er definert det beste og ikke minst billigst. Det er jo bare nydelig suppe med salt kjøtt og erter, husker min mor lagde gul ertersuppe av kraften til raspeballene 🙂 Liker du kikerter er dette en rett du vil elske.

  2. Iselin Renée: Ja det kan jeg trygt anbefale, den var knallgod, og jeg som er så avhengig av kjøtt/fisk til middag tenkte faktisk ikke på at det var uten.

  3. I always used to study piece of writing in news papers but now as I am a user of web so
    from now I am using net for content, thanks to web.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *